Stort förtroende för Nordiska motståndsrörelsens ledning i valet

VAL2018. Personvalsrösterna har sammanställts och visar att Nordiska motståndsrörelsens väljare har stort förtroende för organisationens riksledning.

Möjligheten att kryssa i ett personnamn på valsedlarna infördes för de svenska väljarna år 1998. Det är dock ett frivilligt inslag som en klar majoritet av väljarna sen dess valt att inte använda sig av. I årets val har bara drygt var fjärde väljare valt att också lägga en personvalsröst. Eventuellt beror detta på att de olika politikerna, trots hårda personvalskampanjer, inte har ett tillräckligt stort förtroende bland väljarna för att förtjäna ett kryss.

Vad gäller Nordiska motståndsrörelsens väljare har nästan hälften av väljarna, alltså nära nog dubbelt så många som snittet bland samtliga partier, valt att personrösta. I 15 av de totalt 29 valområdena är Nordiska motståndsrörelsen det parti som fått högst andel personvalskryss av samtliga partier.

Den tydligt största andelen av kryssen har organisationens ledare och förstakandidat på riksdagslistan, Simon Lindberg, fått. På klar andra plats hamnar Pär Öberg som är chef för Nordiska motståndsrörelsens parlamentariska gren och andra kandidat på listan. De två övriga personerna som ingår i riksledningen, Emil Hagberg och Fredrik Vejdeland, är de som fått tredje och fjärde flest personröster. Den som fått flest röster utöver riksledningen är riksdagslistans äldsta kandidat, Vera Oredsson.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Fredrika says:

  Jag har ännu större förtroende för ledningen efter valet än före. Den självklara och eleganta distans till parlamentarismen som ledningen alltid har uttryckt i ord har i och efter detta val visat sig vara äkta, ett val som vanns av förrädarpartierna trots att de (också) gjorde sämre ifrån sig än väntat.

  Men det hade varit härligt att få höra Lindberg tala från talarstolen i riksdagen, inte minst eftersom han är Sveriges bästa talare och talskrivare (sin egen talskrivare dessutom, hur många av de där broilerpolitikerna är det???) Självklart via Nordfront Media eftersom inga av hans tal i riksdagen skulle ha sänts vare sig via riksdagens webbsändningar eller av Public Service.

  Men nu är det som det är eftersom, som Lindberg säger, folket har röstat för fler gruppvåldtäkter och mord. Jag vill tillägga: För parallellkulturer som inte förstår varandra. För konflikter mellan främlingar. För ett oundvikligt kommande inbördeskrig.

  Die goddamn dummen Schweden.

  • Rokviken says:

   Dödgrävarna har tillika talskrivare. Att se och höra Simon Lindberg tala i riksdagen skulle vara en upplevelse. Hoppas jag får uppleva detta och mycket till innan jag dör.


 • Lämna ett svar