Storstrejk väntar i svenska hamnar

INRIKES. Efter att Sveriges Hamnar varslat om utlåsningsåtgärd mot medlemmar i Hamnarbetarförbundet har förbundet nu beslutat att inleda strejk inom kort.

Hamnarbetarförbundet meddelar nu att man den 6 mars kommer inleda en strejk vid alla Sveriges Hamnars medlemsföretag. Beskedet kommer som ett svar på Sveriges Hamnars beslut om att inleda en utlåsningsåtgärd mot Hamnarbetarförbundets medlemmar samma datum, som bland annat leder till att medlemmarna kommer nekas att arbeta övertid.

— I den analys som vi gjort i förbundsstyrelsen och i övriga förbundet i stort så ser vi ingen annan lösning eller utväg än att vi nödgas varsla om total arbetsnedläggelse i alla Sveriges Hamnars medlemsföretag, säger styrelseledamot Erik Helgesson.

Hamnarbetarförbundet har tidigare utlyst mindre omfattande strejker på hamnar runt om i landet efter konflikter med arbetsgivare gällande kollektivavtal.

Hamnstrejken kommer utan tvekan påverka industrin negativt, då en lång rad företag är beroende av fungerande verksamhet i landets hamnar för att kunna importera och exportera varor.

Den nu utlysta strejken kommer beröra omkring tusen medlemmar på tjugo orter i landet, men än så länge är det oklart hur det kommer se ut i detalj.

Källa:
Strejk i Sveriges alla hamnar

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
2 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Sigfrid
Sigfrid
1 år sedan

LO och sossarna vill till varje pris förtrycka den svenske arbetaren tillsammans med SAF för att gå globalisternas ärenden.Därför gör Hamnarbetareförbundet rätt när dom vägrar att inordna sig i den globalistiska agenda.Den svenske arbetaren måste resa sig mot globalisterna annars är han förlorad.

Fredrika
Fredrika
1 år sedan
Reply to  Sigfrid

Absolut gör de rätt. Globalistkapitalisterna har förtryckt hamnarbetarna under så lång tid nu. Bra att de äntligen gör slag i saken. Böst att passa på. Löfvens globalistregering ska ”se över” strejkrätten.