Storbritanniens krigsskuld till USA snart avbetalad

Allt sedan krigsslutet 1945 har Storbritannien varit skyldiga USA stora summor pengar för det krigsmateriel man levererade med början i mars 1941. Det intressanta i sammanhanget är dock inte avbetalningen som sådan, utan snarare att USA:s brott mot neutraliteten kommer upp till ytan. Ett brott som förlängde kriget och lidandet för miljoner människor.

Då Tyskland förklarade Polen krig 1939, för att få ett slut på de övergrepp som begicks mot folktyskarna i Polen, förklarade bland andra Storbritannien direkt krig mot Tyskland. Men redan 1941 var Storbritannien redo att ge upp och sluta fred vilket varit Hitlers vilja från första början.

USA var då fortfarande neutralt men president Roosevelt sökte olika orsaker att kunna träda in på de allierades sida. Churchill och Roosevelt kom då överens om att USA skulle bryta sin neutralitet genom ett lend-lease-avtal som innebar att USA skulle leverera krigsmateriel till bland andra Storbritannien. Efter att avtalet slöts började så amerikanska konvojer att kryssa över Atlanten. Men inte nog med det, amerikanska piloter flög åt RAF, amerikanska krigsskepp skuggade tyska blockadbrytare och konvojer vars positioner de förde vidare till Royal Navy med flera uppenbara brott mot neutraliteten.

Detta undgick inte tyskarna och amiral Raeder bad enträget Hitler om att svara på amerikanarnas handlingar. Men den tyska Krigsmarinen fick inte tillåtelse att angripa amerikanska fartyg. Adolf Hitler ville intet krig!

På grund av USA:s hjälp, och löfte om snart inträde i kriget, kunde Storbritannien undvika att sluta fred med Tyskland, något Hitler via diplomatiska förbindelser enträget försökte med. Kriget fortsatte och snart fick Roosevelt den ursäkt han behövde. Japanernas attack mot flottbasen Pearl Harbour var Amerikas inträdesbiljett till andra världskriget. Att president Roosevelt var medveten om att attacken skulle ske har historiker idag fastslagit. Han offrade dem han var vald att skydda för att få gå i krig för kosmopoliterna!

Innan 2006 är slut skall Storbritannien erlägga de sista 45 miljoner punden till USA och därmed är blodspengarna återbetalda.

FOTNOT Mer information om Hitlers fredsvilja och de allierades vägran kan du få genom att besöka Internetsidor som www.ihr.org (Institute for historical review) samt www.fpp.co.uk (Focal Point Publications) där man bland annat kan återfinna historikern David Irvings verk on-line.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments