Storbritannien ska minska antalet lågutbildade invandrare

BREXIT. Efter Brexit kommer Storbritannien att införa ett nytt system för invandring, där högt kvalificerade arbetstagare prioriteras och invandringen av lågutbildade främlingar minskas.

Oro för stor invandring av lågutbildade människor var en av drivkrafterna vid Brexitomröstningen 2016. Storbritanniens premiärminister Theresa May har tidigare lovat att stoppa rörelsefriheten från EU.

Efter Brexit kommer invandringen omfattas av ett helt nytt viseringssystem där det är ”arbetarnas färdigheter som spelar roll, inte var de kommer ifrån”, uppger brittiska BBC.

— Det nya kompetensbaserade systemet kommer se till att lågutbildad invandring minskas och göra så att Storbritannien reducerar invandringen till hållbara nivåer, som vi lovade, säger Theresa May.

— Samtidigt kommer vi utbilda brittiska människor för framtida kompetensarbeten, fortsätter hon, och förtydligar att Brexit syftar till att ta tillbaka kontrollen över landets gränser.

Således kommer inte lågutbildade främlingar att kunna konkurrera om jobb som skulle kunna ges till brittiska arbetssökande. Storbritannien kommer också att införa säkerhets- och brottsregisterkontroller för människor som vill ta sig in i Storbritannien, ett system som USA redan använder.

May påpekar att britter länge känt sig åsidosatta på grund av invandringen och av politiker som inte tagit denna oro på allvar, något som gav utslag i Brexitomröstningen. Nu vill hon göra Storbritanniens arbetsmarknad så rättvis som möjligt för vanliga arbetande människor.

Däremot säger May blankt nej till att hålla en ny omröstning. Enligt henne har folket redan sagt sitt och hon menar att det nu är upp till politiker att hålla det löftet.

Källa:
Efter brexit: Yrkeskompetens ska prioriteras vid invandring

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Rokviken says:

  Var kommer denna knasmaja Theresa May ifrån? Tillhör hon det utvalda folket? Så länge det sker ”demokratiska” val så är det helt rätt att beröva vitas mark i Sydafrika.Gäller det även Europa?

 • Grottbjörnen says:

  tror det är mer negativt i längden, högutbildade kommer att bli svårare att repatriera och det kommer förmodligen lika många som det alltid har gjort, ska man se det i ett helhetsperspektiv så är det moraliskt fel att tömma andra länder på sina högutbildade också

 • Klaus says:

  Talmud-Kalergi-folkutbyte kommer att intensifieras i UK’s medelklass och högre upp i marionetternas hierarki så att flera ras- och kulturfrämlingar får ledningspositioner. Det är min tolkning.


 • Lämna ett svar