Storbritannien öppnar transsexuellt fängelse

KÖNSFÖRVIRRING. Efter att tre män begått flera våldtäkter mot kvinnor på ett kvinnofängelse väljer Storbritannien nu att öppna ett särskilt transsexuellt fängelse.

Tre män – som ska ha ”bytt kön” och juridiskt sett numera räknas som kvinnor – har ertappats med att våldta flera kvinnliga fångar på kvinnoanstalten Downview i Storbritannien.

De 320 kvinnliga brottslingarna på Downview har tidigare uttryckt oro inför att transsexuella män ska vistas tillsammans med dem på anstalten, särskilt som nästan hälften av alla transsexuella fångar är dömda för olika typer av sexbrott. Flera doktorer har dessutom hävdat att manliga brottslingar ”byter kön” för att därmed få tillgång till kvinnliga offer.

Nu kan dock problemet vara löst eftersom att Storbritannien väljer att öppna en egen avdelning för de transsexuella männen. Även om förslaget välkomnas av olika feminister ska transsexuella aktivister ha kritiserat delningen och jämfört den med nationalsocialistiska Tysklands segregering av judar.

Källa:
Britain Opens First Transgender Prison After Sex Attacks at Women’s Jails

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
RickardFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Vad tror ni andra, kommer de att behöva bygga ut transfängelserna rejält ju fler psykiskt sjuka medborgare EU får i och med den liberala propagandan?

Eller kommer de att stänga detta enda fängelse eftersom våldtäktsmän upptäcker att de inte längre kan dra nytta av att identifier sig som kvinnor för att kunna våldta kvinnliga medfångar?

Rickard
Medlem

Oddsen är nog 50/50