Storbritannien inför hotnivåvarningar om ”högerextrem terror”

STORBRITANNIEN. Analyscentret för terrorism i Storbritannien ska nu börja med att publicera hotnivåvarningar om ”högerextrem terror”.

Det är Joint Terrorism Analasis Centre (JTAC) som ska börja publicera officiella hotnivåvarningar om ”högerextrem” terrorism. JTAC publicerar redan hotnivåvarningar om muslimsk och Irland-relaterad terror och ska nu alltså börja göra samma sak för så kallad högerextrem terror.

Enligt The Guardian har 18 terrorhandlingar i Storbritannien stoppats sedan mars 2017. Fyra av dessa ska ha varit från ”högersidan”, resten var av muslimsk natur.

Av ”högerextrema” händelser som har utspelat sig i Storbritannien under den senaste tiden räknas bland annat en spottincident mot en muslim och skadeglädje på internet efter skjutningarna i Nya Zeeland.

Myndigheterna menar dock att ”högerextrem” terrorism är ett ökande hot.

— Premiärministern sa att inte finns någon plats för vidriga extremistiska åsikter i samhället och att folk måste få praktisera sin tro utan rädsla, sa premiärminister Theresa Mays officiella talesperson och fortsatte:

— Hon sa att intensivt arbete pågår mellan myndigheterna och polisen och säkerhetstjänsten för att bekämpa hoten.

Tidigare har det varit polisens uppgift att förhindra ”högerextrema” planer men nu har denna uppgift blivit flyttad till MI5. Polisen kommer framöver att fokusera på ”hatbrott”, som att gilla politiskt inkorrekta limerickar på Twitter.

Källor:
Storbritannia med trusselnivåadvarsler om «høyreekstrem terror»
UK to start issuing far-right terrorism alerts

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
KlausCaesar-AureliusFredrikaRickard Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rickard
Medlem

1984

Fredrika
Medlem

Och hotnivåvarningen för statsterrorism ökar hela tiden. Ibland slår den i taket och så är Anna Lindh eller Bechir Rabani död.

Man borde be några samhällsgranskande medborgare som Johan Andersson Fabian Fjälling och Claes Hedberg upprätta ett system som kan varna folket tex via en enkel app när staten misstänks utföra operationer mot befolkningen. Folk kan tipsa varandra. Som med Coyards.

Fredrika
Medlem

Jaså det heter verkligen talesperson? Man får alltså varken vara kvinna eller man längre. Till och med vår könsidentitet tas ifrån oss. Vi ska utplånas på alla sätt och på alla fronter.

Caesar-Aurelius
Medlem

Ett vanligt exempel på högerextrem terror är om någon britt först kör om en muhammed i höger körfält och då hinner först till drive-in luckan hos McDonalds.

Klaus
Medlem

Mikrofilosofisk sidobetraktelse:
Rothschild-klanen (Illuminati-judar) har makt i United Kingdom. Men det har britternas majoritet inte ännu avslöjad. De beskyllar EU att de förlorar makten till ras- och kulturfrämlingar i hemlandet (och trodde sedan länge de härskar över andra folk och raser). Motståndet ökade och makthavare kaller det ”högerextremt” och ”terroristiskt”. Brexit är motstånd mot EU, bra, men att vara fortfarande rojalistiska betyder att lyder Rothschild-klanen. Det är den bakom skärpta åtgärder mot oppositionen. ”The Royals” är bara marionetter och symbolfigurer för Commonwealth.