Storbankerna vill ta betalt för kontantuttag via bankomat

INRIKES. I ett nytt drag från storbankerna hävdar man att deras bankomatverksamhet inte längre är lönsam och bör tas över av staten. Regeringen vägrar dock vilket kan leda till att kontantuttag i bankomater kan komma att beläggas med avgift.

Kontantuttagen via bankomat är inte längre en lönsam affär enligt storbankerna, trots att uttagen ökade något under andra halvan av 2018. Företaget Bankomat – som ägs av Sveriges storbanker –  flaggar nu för att man kommer att börja ta ut avgifter för kontantuttag.

— Bankomat har över 1 700 kontantautomater som inte längre utnyttjas på det sätt vi skulle önska. Frågan är hur vi ska agera när det inte finns kommersiell bärighet i verksamheten, säger Bankomats vd Nina Wenning till Svenska Dagbladet.

Bankerna har vädjat till regeringen att ta över bankomatverksamheten, men regeringen har hittills inte visat något intresse. Därför menar man att avgiftsbelagda kontantuttag är den enda vägen framåt.

— Vi har flaggat för att vi tror att det är det som blir konsekvensen. Det finns ett samhällsintresse för att ha den här infrastrukturen kvar men den kostar pengar. Har vi kostnader måste en avgift kunna tas ut och sedan får kunden själv välja om man vill betala med kort, kontanter eller Swish, säger Wenning.

Källa:
Gratis kontantuttag kan slopas

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
VeraVictorRickardSigfridLingonet Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

Då får bankerna börja hantera kontanter igen.
Jag hade inte en aning om att bankomatverksamheten var ett privat företag, trots att jag borde förstått det.
Klart de måste suga ut så mycket som möjligt innan kontanterna upphör, jag tar minnsan ut allt jag har i cash efter att alla räkningar är betalda.
Bankerna är inte heller lönsamma för oss kunder och har inte varit det sedan länge.

Sigfrid
Medlem

Om vi inte använder kort så bankerna kan tjäna pengar på det så ska dom tvinga oss att betala för att få ut våra egna pengar och vår regering tillåter det.Är det någon som tvivlar på vems ärenden Löfven och hans anhang går det är knappast det svenska folkets ärenden.Globalisterna har det totala greppet över vårt lands regering som bara nickar och gör som dom blir tillsagda.

Rickard
Medlem

Bankerna är dom största skurkarna på jorden kolla bara på deras vinster så förstår man det och kolla på money as debt så blir man lite klokare.

Victor
Medlem

Hmm,har jag missat något? Dom tar ju redan ut avgift idag dom svinen. När jag kollar på mitt konto så brukar det dras tio kronor varje gång jag tar ut kontanter från en bankomat.

Vera
Medlem

Nu vet jag att många INTE kommer att hålla med mig. Men efter alla besvär och utsugningen av de svenska bankerna är det dags att försvara Nordiska Rikspartiets inställning till Euron. Vi resonerade som så – det kvittar om judarna i Sverige har makt över bankerna eller Judar i Frankfurt – men handlingen av en gemensam europeisk valuta skulle bli betydlig enklare. 1 Prissättningen normalare, 2 Öreslurendrejeriet upphöra från handlarna, 3 växlingsavgifter upphöra vid resor inom Europa, 4 en styrka mot en amerikanska dollarn. Då men dessutom nu: Kontanterna skulle inte vara i fara, vi skulle sluppit dessa eviga byten… Läs mer »

Sigfrid
Medlem

Du har nog rätt i resonemanget om Euron jag har tidigare varit emot den men med den utveckling som nu är i Sverige så vore det nog bra under förutsättning att det inte sker till dagens kurs.För om det sker till dagens kurs så kommer vi svenskar att vara stora förlorare i övergången till Euron.Tanken har slagit mig att dagens utveckling av kronan görs med regeringens goda minne för att enklare genomföra övergången till Euron.