Storbankens vd straffas för att ha försökt identifiera visselblåsare

STORFINANSEN. Den brittiska storbanken Barclays vd Jes Staley bötfälls för att ha försökt att identifiera en visselblåsare som anklagat honom.

Foto: Håkan Dahlström/CC BY 2.0.

I juni 2016 skickades ett anonymt brev till Barclays styrelse med anklagelser mot bland andra bankens vd Jes Staley. Detta fick Staley att kontakta bankens säkerhetsavdelning för att försöka spåra det anonyma brevet. Han försökte även få tillgång till videomaterial för att få reda på identiteten på den anonyma visselblåsaren, rapporterar Sky News.

Nu straffas Barclays-vd:n för skandalen. Centralbanken Bank of England och Prudential Regulation Authority begär att Jes Staley ska att betala 642 000 pund, motsvarande 7,5 miljoner kronor, för att ha brutit mot lagen genom sitt handlande. Staley blir utöver böterna av med en bonus från Barclays på 500 000 pund.

Källa:
Barclays boss Jes Staley fined £642k for attempting to unmask whistleblower

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Sigfrid Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sigfrid
Medlem

De judiska bankerna tror att dom kan agera hur som helst då dom anser sig stå över lagen.