Stora lönehöjningar inom regeringen

POLITIK. Den svenska regeringens representanter gör tydligen ett sådant bra jobb att de nu får löneförhöjning. Statsminister Stefan Löfven får exempelvis 176 000 kronor i månaden, en höjning på 4 000 kronor per månad.

Den här mannen är Sveriges statsminister och tjänar numera 176 000 kronor i månaden.

Statsrådsarvodesnämnden, som har av uppdrag från riksdagen rätt att bestämma över lönen för regeringens statsråd, har landat i beslutet att dessa förtjänar lönehöjning.

Statsminister Stefan Löfven (S) får en lönehöjning med 4 000 kronor per månad, vilket gör att hans månadslön landar på 176 000 kronor.

Övriga ministrar får nöja sig med en löneökning på 3 000 kronor i månaden och därmed en månadslön på 139 000 kronor.

Statsråden får en lönehöjning varje år, och förra sommaren var ökningen densamma. Det motsvarar lite drygt två procent, enligt nämndens ordförande Ove Nilsson.

Nilsson menar dessutom att man följer löneutvecklingen inom offentlig sektor, men att man även tittar på de andra nordiska länderna.

Källa:
Stora lönelyft för regeringen

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Vera
Nybörjare
Vera
1 år sedan

Heil myself 4000 mer i månaden för vanstyre bra betalt. Det skapas ännu djupare klyftor i samhället. ”Upp till kamp emot kvalen” – vilka dj….a kval??? Eller kriminaliteten lycka bär för statsråden?

Bo
Nybörjare
Bo
1 år sedan

Lönehöjningen är logisk med tanke på hur landet styrs. Samhällsförstörande verksamhet är högt prioriterat. Sådana viktigheter (kan också läsas: viktigpettrar) måste givetvis få kosta. De som får samhället förstört och omvandlat till ett dårarnas paradis betalar.

https://vk.com/audios453634331?q=d%C3%A5rarnas%20paradis%20bl%C3%A5/audios453634331?q=d%C3%A5rarnas