Stora lager med övergivna västerländska vapen i Syrien är ett tecken på ”stor inblandning” säger Ryssland

SYRIEN. Deraa-provinsen har återtagits av syriska regeringen. Gränsen mot Jordanien har säkrats med ”minimalt” nyttjande av våld. De stora mängder övergivna vapenlager utgör bevis för att terroristerna beväpnats av fientliga västmakter, meddelar Rysslands utrikesministerium.

De vapen, tillverkade i väst, som övergavs av beväpnade grupper i Deraa utgör ”fysiska bevis på stor inblandning” i Syrien enligt det ryska utrikesministeriet. Denna syriska provins, Deraa, var under främmande militant kontroll i flera år. På pressbilder ser man bland annat som det amerikanska trådstyrda missilsystemet BGM-71 TOW.

Enorma mängder av moderna vapen och utrustning tillverkade i väst och överlämnades till den syriska armén av försonade stridsenheter. Olika antitankmissilsystem, bepansrade fordon och handeldvapen utgör fysiska bevis på stor inblandning i Syrien, sade talesman Maria Zakharova i torsdags under sin veckovisa rapportering.

Enligt ryska RT möjliggjordes försoningen med de militanta styrkorna av den syriska arméns avancemang att ”nästan fullkomligt” befria den befästa sydvästra Deraaprovinsen, och med ryskt medlande. Syriska styrkor återtog kontrollen av gränsen mot Jordanien och operationen mot återstoden av terrorister genomfördes med ett minimalt antal dödsoffer, underströk Zakharova.

Syrier i städer i hela provinsen firade i torsdags befrielsen. I en symboliskt viktigt manifestation hissade den syrisk-arabiska armén Syriens nationsflagga i Deraadistriktet al-Balad, provinsens huvudstad.

Källa:
Stockpiles of surrendered Western arms in Syria a sign of ’gross interference’ – Russia

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Den-Kristne Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Den-Kristne
Medlem

Svensk media som fortfarande yrar om att Putin påverkade det Amerikanska valet 2016. Väljer man att leva i en lögn får man göra det.