Stor explosion i Rinkeby centrum

STOCKHOLM. I den mångkulturella stadsdelen Rinkeby utanför Stockholm skedde under natten en explosion med stor rökutveckling i den så kallade centrumbyggnaden. Polisen klassar det inträffade som allmänfarlig ödeläggelse och utreder nu ärendet.

Rinkeby_skärmdump

Skärmdump från Sveriges radio.

Klockan halv två natten till idag fick räddningstjänsten larm om en stor explosion som skett i en butik i centrumbyggnaden i den mångkulturella stadsdelen Rinkeby.

— Fönster har tryckts ut och det är också andra skador på byggnaden säger Magnus Andersson på Storstockholms räddningscentral.

Vid tretiden i natt var läget under kontroll och polisen ska nu genomföra en teknisk undersökning. I dagsläget misstänker polisen att någon har krossat ett fönster i byggnaden för att sedan kasta in en flaska med en explosiv vätska.

— Vi ska genomföra en teknisk undersökning under morgondagen och har spärrat av platsen, säger Jenny Svedholm, kc-befäl vid Stockholmspolisen.

Inga personer har ännu gripits.

Källa:
Explosion i Rinkeby centrum

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments