Stor explosion på Östermalm i Stockholm under natten

STOCKHOLM. En stor explosion skedde i natt på Östermalm i Stockholm. De boende har evakuerats från fastigheten.

En stor explosion inträffade under natten i överklassområdet Östermalm i Stockholm. Skärmbild: Youtube.

En stor explosion inträffade under natten på Gyllenstiernsgatan på Östermalm i Stockholm. Ingen ska ha skadats men explosionen har orsakat stor förödelse.

Ett 30-tal personer har evakuerats till en skola i närheten. Det gällde alla boende i den trappuppgång där explosionen skedde och intilliggande uppgångar. Det bedöms dock inte föreligga någon rasrisk och risken för en ny explosion bedöms som liten.

— Stockholms stad har öppnat upp Gärdesskolan som ligger i närheten, där kan folk som evakuerats ta sig och det finns även stöd för de som behöver det, sa Mats Eriksson presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen fick larmet vid 01-tiden och vid halvåtta-tiden på morgonen var området fortfarande avspärrat.

— Både bombtekniker och krimtekniker är på plats och kommer att jobba där under stora delar av dagen, berättade Eva Nilsson vid polisens ledningscentral.

Explosionen, som hördes över stora delar av staden, fick även byggnader i närheten att skaka. Vittnen berättar om krossade rutor och glassplitter på trottoaren, och även skador på fasaden och flera bilar på gatan.

— Enligt ett vittne som jag pratat med ska det vara ett stort hål rätt in i en fastighet och flera bilar på gatan ska ha blivit utblåsta, enligt en reporter på SVT Nyheter.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse.

Källa:
Explosion i Stockholm – boende har evakuerats

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments