Stor efterfrågan att få testa sig för könssjukdomar på Pride

UTRIKES. Rekordmånga ville testa sig för könssjukdomar på homofestivalen Oslo Pride i Norge. En klinik var tvungen att stängas för att efterfrågan var för stor.

Både Helseutvalget och Olafiakliniken har tradition att erbjuda gratis test av könssjukdomar under homofestivalen Oslo Pride i Norge. Antalet personer som vill testa sig har ökat varje år men i år slogs alla rekord, säger Sol-Britt Molin vid Olafiakliniken.

— Varje år har vi sett en ökning i antal som använder Pride-dagarna som en möjlighet att få testa sig men i år har vi sprängt alla rekord. På parad- och avslutningsdagen var vi tvungna att lägga ner möjligheten för vi hade inte kapacitet till att testa flera, säger Molin.

Aksel Overskott vid Helseutvalget rapporterar också om en ökad efterfrågan av tester under pridefestivalen och tillägger att väldigt många även testar sig efter festivalen.

Källor:
Rekordmange testet seg for kjønnssykdommer på Pride
Stor pågang for å teste seg for kjønnssykdommer på Pride

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments