Stor aktivitet på sociala medier efter Kaplans avgång

SOCIALA MEDIER. Efter att Mehmet Kaplan avgick under gårdagen har över 16 000 inlägg med honom som ämne postats på sociala medier.

MehmetKaplan

Under gårdagen valde bostads- och IT-minister Mehmet Kaplan att avgå då det avslöjats att han haft kopplingar till ”högerextrema organisationer” i Turkiet och jämfört Israels behandling av palestinier med den påstådda förintelsen.

Under gårdagen postades 10 000 inlägg på sociala medier kopplade till Kaplan enligt verktyget Observify. Den första toppen kom efter att statsminister Stefan Löfvén klockan 12.30 förklarat att ministern avgått. Nästa topp kom klockan 12.45 då Kaplan förklarade sin avgång och vad han haft för mål med nationen Sverige.

Idag postades ytterligare 6 000 inlägg kopplade till Kaplan. 95 procent av inläggen har skett på Twitter. Reaktionerna på Kaplans avgång har varit blandade och frågorna många:

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments