Stökig nyårsnatt med bränder och raketbeskjutningar

NYÅRSFIRANDET. Polisen rapporterar om mycket stök med raketer, bränder och stora bråk när 2019 firades in runtom i Sverige.

Polisen rapporterar på sin hemsida om en nyårsnatt med stök på många håll i landet och många utryckningar. Under årets första timmar besköts polisen med raketer och smällare på flera platser i Stockholm.

— Det har varit flera sådana incidenter efter midnatt, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen.

Vid Handens pendeltågstation i Haninge söder om Stockholm började ett flertal personer slåss och när de kom ner på spåren stoppade tågledningen all trafik som passerade stationen, såväl norr- som södergående. Tågstoppet hävdes 01.20.

Även Rågsveds tunnelbanestation stängdes under kortare tid på grund av bråk, och tågen tvingades köra förbi utan att stanna.

—  Det var ungdomsgäng som sköt raketer mot varandra och ordningsvakterna och det gick inte att upprätthålla säkerheten, säger Eva Nilsson.

I Göteborg fick polisen och räddningstjänsten rycka ut till flera bränder. I Angered i nordöstra delen av staden utbröt en kraftig lägenhetsbrand.

— Där är det folk som har hoppat från fönster i fastigheten som brinner, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region väst, och tillägger:

— De som hoppade var sådana som bodde i andra lägenheter. De gjorde en egen evakuering av huset.

Dessutom rapporterades sammanlagt 17 bränder i bilar och containrar i Göteborg under årets första två timmar. Hur många som orsakats av fyrverkerier var dock oklart.

I Lysekil skadades en ordningsvakt allvarligt vid ett stort bråk:

— Tre ordningsvakter blev attackerade av ett större gäng och de blev ganska hårt ansatta. En ordningsvakt blev så skadad att han behövde föras med ambulans till sjukhus. Den första ambulansen som kom till platsen blev attackerad och fick dra sig ur, berättar Morten Gunneng.

I Malmö sköts en raket in i en lägenhet knappt en timme före tolvslaget. När räddningstjänsten kom till platsen brann det såväl inne i lägenheten som på balkongen. Det var den andra raketen som kom in i en lägenhet i staden under kvällen.

I Norrköping började ett soprum brinna tidigt under nyårsdagens morgon. Soprummet är fristående, men ligger i anslutning till bostadshus. Även i Uppsala uppstod en brand i ett sophus, troligtvis orsakad av en fyrverkeripjäs, enligt polisen.

I Haninge utanför Stockholm har en man blivit knivskuren och är förd till sjukhus. Polisen har gripit en misstänkt och ärendet rubriceras som försök till mord.

Även från övriga delar av landet rapporteras om bråk, bränder, raketbeskjutningar, flera fall av rattfylleri och stölder.

Källa:
Nyheter och händelser (polisen.se)

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
nordboLingonet Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

Folkutbytet : inflödet av kreativa nymänniskor skapar nyanlända arbetsmetoder!
Hävda gärna att ”så har det alltid varit”, jag köper det varenda gång.
Kan vi fortfarande inte koka den där kebaben själv?
Jag menar, en gång i tiden gjorde vi kullager, hur skulle världen se ut idag UTAN våra bidrag till den tekniska och vetenskapliga världsutvecklingen?
Den skulle förmodligen komma upp och bita oss i arslet med skiftnyckel av bambu.
Man får väl tacka för att statsministerkurragömman blir en långbänk.
Vem vet hur svennebanan ska må innan nästa val?
Kom ihåg att det var DU som kalla MIG rasist för mindre.

nordbo
Medlem

I området där jag bor är det rasblandat och trasigt till bristninggränsen men märkte just i år att ”firandet” med raketer och smällare dog ut efter 10 minuter ungefär.

snabb summarum är att dumsvensken har insett att det inte finns ett normalt firande längre, och de kriminellas sinnen firar ändå under hela året (som även svenskar tar efter)