Stödet för Sannfinländarna fortsatt på katastrofalt låga nivåer

NORDEN. Stödet för Sannfinländarna som är Finlands motsvarighet till Sverigedemokraterna fortsätter att vara mycket lågt.

Sedan Sannfinländarna trädde in i regeringen efter de förra valen har tilliten för partiet bland den finska befolkningen sjunkit som en sten. Det koshernationalistiska partiet har fått se sina opinionssiffror sjunka från knappa 18 procent år 2015 till dagens 9,2 procent och ingenting tyder på en kraftig uppgång.

Partiet har även råkat ut för interna stridigheter sedan partiets grundare Timo Soini valde att avgå som partiordförande. Efter att Soini avgått valde Sannfinländarna den mer radikale politiken Jussi Halla-aho som sin partiledare. Valet accepterades inte av de mer moderata krafterna inom partiet och slutresultatet blev ett massavhopp och grundandet av ett nytt parti De Blåa.

Sjunkande opinionssiffror var dock ett faktum för Sannfinländarna långt före de interna stridigheterna. Det nya partiet ser ut att ha tagit cirka 1-2 procent av rösterna från Sannfinländarna.

Källa:
Ylen Puoluekannatusmittari: Tutki täältä, miten suurimpien puolueiden taistelu kärkipaikasta on edennyt

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
vörtis Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
vörtis
Medlem

Det stämmer att Halla-aho är något ”radikalare” än Soini, men egentligen bara i sin fraseologi. Annars är han en minst lika duktig sionist och låtsasnationalist.