Stockholmsterroristen Akilov bedöms som psykiskt frisk

TERRORDÅD. Uzbeken Rakhmat Akilov som står åtalad för terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm förra året bedöms som psykiskt frisk enligt den rättspsykiatriska undersökningen som genomförts.

Enligt en ny paragraf 7-undersökning, eller en ”liten rättspsykiatrisk undersökning” som den också kallas, av rasfrämlingen samt terroristanklagade Rakhmat Akilov visar att han inte är psykiskt sjuk.

En liknande undersökning gjordes strax efter attacken på Drottninggatan i april förra året som tog fem personers liv, och den visade samma resultat.

Akilov anses inte haft någon allvarlig psykisk störning varken nu eller när han begick terrordådet på Drottninggatan i Stockholm förra året. Någon större rättspsykiatrisk undersökning behövs därför inte, skriver läkaren i intyget som säger att Akilov anser att hans gärningar ”inte var så bra, men heller inte så dåliga”.

Vidare säger läkaren att Akilov har en ”motsägelsefull moral”, en förenklad världsbild och en ”sekteristiskt sträng” tolkning av islam, som dock inte kännetecknar en psykos.

Källa:
Rakhmat Akilov bedöms som psykiskt frisk

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
KarlFredrikanordbo}Db{vörtis Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
vörtis
Medlem

Då vet vi det. Nu måste vi se till att också undersöka ifall politikerna som styr dagens Sverige är psykiskt friska eller inte? Har man t.ex. kollat om Stefan Löfven är lobotomerad eller ej?

b.d
Medlem

Vi har nog svaret på den frågan.

De två hjärnceller han har är i ständig konflikt.
comment image

nordbo
Medlem

Med tanke på att rådande (((system))) är i paritet med denna galning och terrorist så döms han såklart ”frisk” – han kommer att få nya uppdrag när underrättelsetjänsterna växlar ut han till att göra nya dåd – förmodligen dyker han upp i en ledande roll inom en terroristgrupp som agerar proxy åt usa/israel/sverige,dock med skägg denna gång.

Fredrika
Medlem

Ja det är säkert exakt rätt. Akilov anställdes. Özz Nûjen, Debbie Nûjen…alla dessa ”rykande revolvermynningar” pekar åt det håll du beskriver.

Karl
Medlem

Och som ensamkommande barn.

nordbo
Medlem

– Uzbeken Rakhmat Akilov som står åtalad för terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm förra året bedöms som psykiskt frisk enligt den rättspsykiatriska undersökningen som genomförts.

Visst har (((systemet))) slingrande argument och förvridna omständigheter för att försvara artikelns text ovan – även kallat hjärntvätt

Karl
Medlem