Stockholmspolisen lovar sluta med att slentrianmässigt lägga ner våldtäktsanmälningar

INRIKES. Polisen i Stockholm ska börja ta våldtäktsanmälningar på större allvar.

Polismyndigheten fick tidigare i år utstå kritik efter att SVT granskat hur poliser lägger ner våldtäktsanmälningar en masse. Inte ens 10 procent av anmälningarna ledde till åtal.

Våldtäkter ansågs helt enkelt ”inte särskilt coola att utreda” enligt Barbro Jönsson, tidigare åklagare men numera anställd på polisen i Göteborg. I stället lades stort fokus på att utreda uppgörelser inom de invandrardominerade kriminella gängen.

Nu har polisområde Nord i Stockholm bildat en särskild grupp med 12 utredare som enbart kommer att fokusera på våldtäktsutredningar. Området får årligen in runt 400 våldtäktsanmälningar.

— Våldtäkterna kommer inte läggas åt sidan, som det sett ut. Man ska känna sig nöjd med polisens hantering av det hela. Jag tror att vi minimerar riskerna att det ska bli långa utredningstider där man inte hinner hämta misstänkta till förhör på grund av skjutningar till exempel, säger gruppchefen Niklas Kraft.

Den särskilda gruppen är ett så kallat pilotprojekt som kommer att pågå mellan 1 september 2019 och 31 december 2020.

Källor:
Därför läggs utredningar av våldtäkter fortfarande på hög: “Inte särskilt coola att utreda”
Polisen i Stockholm skapar särskild grupp för utredningar av våldtäkter: “Vi kan göra bättre”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
EthnySverker Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sverker
Medlem

Den frågan som en fungerande icke hjärntvättad befolkning hade frågat, innan dom hänger dom ansvariga, är: Varför lade ni ner anmälningarna?

Ethny
Medlem

Skulle nog vilja säga att det är folkmordsprojektet dessa (((globalist-polis-lakejer))) gör för att utrota oss dels genom att lägga ned de brott där icke-svenskar våldtar svenskar.

Har de tid att misshandla och förfölja dissidenter – en masse – som de gör, borde de ändå ha tid för mer seriösa saker där det faktiskt finns offer, eller annars lägga tid på det istället.