Stockholmspolisen höjer beredskapen – skyddar franska intressen

STOCKHOLM. Efter den senaste tidens muslimska attacker i Frankrike har Stockholmspolisen inlett en särskild insats för att skydda franska mål i huvudstaden.

Det var under gårdagen som ytterligare ett muslimskt terrordåd skakade Frankrike. Denna gång dog tre personer – varav två blev halshuggna – och fler skadades när ett gäng muslimer gick till angrepp inne i katedralen i Nice.

I ett mobilfilmklipp från dådet som sprids på Internet kan man se hur fransk polis skjuter in mot katedralen.

Dådet kommer efter att Frankrikes regering har besvarat halshuggningen av av läraren Samuel Paty med att slå ned hårt mot landets muslimer och även projicera karikatyrer av profeten Mohammed på husfasader.

Men den upptrappade konflikten mellan Frankrikes sekulära regim om den muslimska befolkningen har också lätt till att polisen i Stockholm har fattat beslut om en så kallad särskilt händelse, rapporterar Aftonbladet.

Enligt Aftonbladets källor handlar det om ökad bevakning av franska intressen i staden, bland annat Frankrikes ambassad.

— Vi håller koll och har ökat den allmänna bevakningen av sådant som kan vara av franska intressen, mer än så kan jag inte säga, säger Stockholmspolisens presstalesperson Eva Nilsson till Aftonbladet.

Terrhotnivån i Sverige har dock inte höjts utan ligger fortsatt på en trea i en femgradig skala. I ett mejl till Aftonbladet skriver Jonas Beltrame-Linné, pressekreterare på polisens nationella mediecenter:

Polismyndigheten är medveten om världsläget utifrån terroristdåden i Frankrike och vi vidtar kontinuerligt de åtgärder vi finner lämpliga utifrån det. Terrorhotnivån i Sverige ligger som tidigare kvar på en förhöjd nivå, en trea på en femgradig skala. Det betyder att ett attentat kan ske. Polismyndigheten kommenterar inte vilka åtgärder som vidtas.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments