Stockholmsmoderaterna vill avskaffa SVT och SR

INRIKES. Moderaterna i Stockholms län vill lägga ner Sveriges Television och Sveriges Radio.​

Förbundsstämman för Moderaterna i Stockholms län har på lördagen röstat för att driva linjen att skattefinansierade Sveriges Television, Sveriges Radio och Utbildningsradion ska läggas ned. De vill även riva upp public service-utredningen från 2018.​

Moderata ungdomsförbundet (Muf), som utgör en betydande del av förbundsstämman, hade lagt nedläggningsförslaget i en tilläggsskrivelse i motionen som antogs.

Anledningen till att Muf vill lägga ner den skattefinansierade public service är att pluralismen i medielandskapet blir för dåligt när andra medier inte klarar av att konkurrera med SVT/SR, säger Mattias Thorsson, kommunikationschef för Moderaterna i Stockholms län, i en kommentar till Nordfront.

​Tobias Billström, som satt i stämmans presidium, blev således tvungen vara med att klubba igenom detta beslut fastän han själv varit drivande i att göra SVT skattefinansierat.​

Källor:
Blytunga M-beslutet: Lägg ner SVT och SR
Moderaternas starkaste fäste tar ställning: Public service ska avskaffas

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Slipsen
Nybörjare
Slipsen
1 år sedan

Helt rätt! Svt är kulturmarxistiskt a la DDR. Nästa steg efter det måste bli att avskaffa M.

Ethny
Nybörjare
Ethny
1 år sedan
Reply to  Slipsen

Sedan hela regeringen och EU och utvisa alla folkförrädare som har på olika sätt förrått det svenska folket. Helst på samma gång och samtidigt starta samarbete med Finland, Norge, Danmark och Island (till att börja med). Där alla hjälper varandra för att skicka tillbaka alla lyckosökare och annat folkslag som inte har här att göra samt börja samarbeta med nordiska länder sinsemellan. Även ta tillbaka vårt självbestämmande utan några lobbygrupper och riktad propaganda som förvrider allt sunt och förnuftigt.

Nato kan fara åt helvete.

Man får väl drömma lite. :/

Ethny
Nybörjare
Ethny
1 år sedan
Reply to  Ethny

Att det skulle vara så pass enkelt*

Jan Hjelm
Nybörjare
Jan Hjelm
1 år sedan

Kors i taket! Tänker Moderaterna försöka kravla sig upp ur diket och visa tendenser till opposition..? Lite sent påtänkt. Den uppgiften har Motståndsrörelsen axlat.