Stockholmsmoderaterna vill avskaffa SVT och SR

INRIKES. Moderaterna i Stockholms län vill lägga ner Sveriges Television och Sveriges Radio.​

Förbundsstämman för Moderaterna i Stockholms län har på lördagen röstat för att driva linjen att skattefinansierade Sveriges Television, Sveriges Radio och Utbildningsradion ska läggas ned. De vill även riva upp public service-utredningen från 2018.​

Moderata ungdomsförbundet (Muf), som utgör en betydande del av förbundsstämman, hade lagt nedläggningsförslaget i en tilläggsskrivelse i motionen som antogs.

Anledningen till att Muf vill lägga ner den skattefinansierade public service är att pluralismen i medielandskapet blir för dåligt när andra medier inte klarar av att konkurrera med SVT/SR, säger Mattias Thorsson, kommunikationschef för Moderaterna i Stockholms län, i en kommentar till Nordfront.

​Tobias Billström, som satt i stämmans presidium, blev således tvungen vara med att klubba igenom detta beslut fastän han själv varit drivande i att göra SVT skattefinansierat.​

Källor:
Blytunga M-beslutet: Lägg ner SVT och SR
Moderaternas starkaste fäste tar ställning: Public service ska avskaffas

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments