Stockholms läns landsting delar ut pris till försvarare av mångkulturen

STOCKHOLM. En jury bestående av politiker väljer varje år ut antingen individer eller organisationer som de bedömer värna extra mycket om mångkulturen. Den så kallade vinnaren tilldelas 50 000 kronor. 

Sedan 1997 har Stockholms läns landsting valt genom en slags tävling att vid otaliga gånger slösa bort 50 000 kronor på antingen personer och organisationer som de anser motverkar så kallad rasism och främlingsfientlighet. Sedan den så kallade tävlingen startade har närmare 40 personer eller organisationer tagit emot priset.

— Det är ett pris för insatser för de som främjar samexistens mellan olika kulturer och bidrar till större förståelse mellan svenskar och invandrare, säger Natasha Ringblom (M) som ordförande i juryn mot så kallad främlingsfientlighet och rasism.

I ”Priset mot främlingsfientlighet och rasism” är det politiker från samtliga partier i landstingsfullmäktige som väljer ut mångkultursvurmande individer som de anser har arbetat främjande för ”integrationen” mellan olika folkslag. Några av de tidigare pristagarna är bland annat Kompis Sverige, Generation Ung och Stolt, Alvik Basket och läraren Charlotta Granath på Viksjöskolan.

Fram till och med den första maj går det att nominera någon eller några till den så kallade tävlingen. Enligt Ringblom ska pengarna verka som en morot för att ännu fler ska börja vurma om rasfrämlingar.

Källa:
Landstinget delar ut pris för att minska rasism

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Karl ASigfrid Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sigfrid
Medlem

När ska våra myndigheter börja lägga pengar på oss svenskar som betalar för allt elände vi finansierar.

Karl-Путин A
Medlem

Större förståelse mellan svenskar och utlänningar skapar man på charterresan till Mallorca – inte genom att se sin bil bli uppbränd av en importerad bidragsförsörjd apflock eller se sin dotter bli gruppvåldtagen av samma primater.