Stockholm pride inställt

INRIKES. Stockholm pride ställer in på grund av coronakrisen.

Sedan regeringen den 27 mars beslutade om ett förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer har flera demonstrationer – såväl socialdemokratiska som nationalsocialistiska 1 majfiranden – ställts in.

Nu har även Stockholm pride meddelat att de ställer in den så kallade Prideveckan i slutet av juli med anledning av coronakrisen. I stället ska ”festligheterna” bli digitala.

— Vi gör om sommarveckan till en digital festival som vi kallar summer stream, och så startar vi Stockholm winter pride, i slutet av november, säger Vix Herjeryd som är ordförande Stockholm pride.

Herjeryd hoppas dock att det ändå ska flaggas runt om i Stockholm trots att paraden inte går av stapeln samt att det finns viktiga frågor som behöver diskuteras. Dessa är bland annat ett förslag om en ny könstillhörighetslag och ett förslag om en könsneutral föräldraskapslagstiftning.

Beslutet att ställa in Prideparaden har bemötts övervägande med glädje på mikrobloggen Twitter.

Källa:
Stockholm pride ställer in och blir digital

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Peter
Nybörjare
Peter
3 månader sedan

Dagens goda nyhet! (”Bättre än ingenting!”) -Hemsk styggelse!

Sverker
Nybörjare
Sverker
3 månader sedan

Skönt att slippa pervona!

Samuel
Nybörjare
Samuel
3 månader sedan

Coronaviruset krossar homolobbyn?