Stiftelse vill hylla Malmös mångkultur genom en flaggpark

MALMÖ. Mångkulturens centrum Malmö vill nu hylla sina icke-svenska invånare genom att bygga en flaggpark innehållandes stadens 201 olika nationsflaggor.

Stiftelsen ”Little Big Malmö” vill bygga en flaggpark i stadsdelen Varvsstaden i Malmö med stadens medborgares 201 olika nationsflaggor, ett initiativ som välkomnas av kommunstyrelsens ordförande. Flaggparken är tänkt som en hyllning till stadens mångkultur.

— Jag tycker att det är helt fantastiskt med en plats som synliggör och hyllar den globala staden Malmö och alla malmöbors nationaliteter, säger Katrin Stjenfeldt Jammeh, ordförande kommunstyrelsen i Malmö.

Däremot så har de inga pengar till projektet och vädjar nu till Malmöborna om donationer då varje flaggstång beräknas kosta 15 000 kronor. Stiftelsens grundare Finnur Sverrisson säger att flagginstallationen är ett ypperligt sätt att hylla alla Malmöiter på och han har förhoppningar om att flaggparken ska kunna invigas om två år.

Källa:
Upprop: Vad med och sponsra flaggpark i Malmö

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments