Steve Bannon bygger populistisk front i Europa

EUROPA. Donald Trumps före detta chefsstrateg Steve Bannon håller på att bygga en europeisk populistisk front där fokus ligger på Europaparlamentevalen nästa år.

Steve Bannon hjälpte Donald Trump till Vita huset. Nu har han siktet inställt på Europa.

I maj 2019 är det återigen dags för Europaparlamentsvalen, som enligt den franske presidenten Emmanuel Macron blir ett ödesval som kommer att visa om Europa ska fortsätta på den globalistiska, vänsterliberala vägen eller välja den nationalistiska istället.

Steve Bannon, grundaren av nyhetssidan Breitbart News och tidigare chefsstrateg för Vita huset under Donald Trump, har beslutat att ge sig in i striden. Detta genom att stödja en stiftelse som går under namnet The Movement, som bland annat ska genomföra opinionsundersökningar.

The Movement registrerades av den belgiske advokaten och pro-judiske ledaren för det ”högerextrema” partiet Parti Populaire Mischaël Modrikamen, men skall ledas av Bannon. Organisationen ska samla europeiska högerpopulister och försöka påverka det europeiska politiska klimatet. Fokus ligger på de stundande Europaparlamentsvalen.

Bannon befinner sig just nu i Europa och talade nyligen vid det italienska nationalistpartiet Fratelli d’Italias kongress. Där uppmanade han deltagarna att samlas kring The Movement för att gå i strid mot de som för tillfället styr EU. Bannon har också träffat premiärminister Viktor Orbán från Ungern och den italienska inrikesministern Matteo Salvini.

Salvini har redan anslutet sig till Bannons rörelse och i Italien räckte Bannon också ut en hand till Femstjärnerörelsens Luigi Di Maio, som är Italiens vice premiärminister. Han för också samtal med AfD i Tyskland och Marine Le Pens Nationell samling (tidigare Nationella fronten).

Under sitt tal på ”postfascistiska” Fratelli d’Italias konferens sa Bannon bland annat:

— Vad [Nigel] Farage och UKIP kunde göra i Storbritannien; vad Donald Trump och Tea Party-rörelsen har börjat verkställa i USA… den facklan har getts vidare till er.

Källor:
Steve Bannon: Italian experiment ‘will change global politics’
Steve Bannon wants to mobilise and unite Europe’s populists against the elites
Macron Vows Punishment for States Refusing Third World Migration

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
PeterPerKarl-Путин ACaesar-Aurelius_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Själv är jag skeptisk. Han har blivit helt utspelad i amerikansk politik, och nu ska han komma hit och tro att han kan ordna saker? Och trycka på att vi alla ska ansluta oss? Försök till kontrollerad opposition så det ryker om det. Han förlorade i kampen mot juden Kushner i Vita huset – vad får honom att tro att det kommer gå bättre här? Jag tycker han ska konfronteras med frågan om han håller med om att Motståndsrörelsen är Europas mest framgångsrika nationalistiska organisation. Om han håller med om det så finns det väl chans för honom. Men något… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Även regeringarna i Italien, Polen, Slovakien, Tjeckien och Ungern är ganska kosher. Men det är dessa länder som vrider EU-skutan åt höger och om det inte blir ett regimskifte i EU väldigt snart så kommer Stalins gulager snart att vara verklighet igen, fast här i Europa. Steve Bannon har inga maktambitioner (vad jag känner till) inom EU, utan verkar bara vilja ena och bistå den ”högerpopulistiska” rörelsen – jag ser inget fel i det. Att han ”kan ordna saker” visade han ju i det amerikanska presidentvalet där den av media uträknade Trump vann. Tom den finansiella gamen Soros gick på… Läs mer »

Caesar-Aurelius
Medlem

Det enda som kan rädda Europa och européerna är huruvida vi kan avskaffa demokratin eller inte.

I demokratin är det de dumma som bestämmer, och när de dumma bestämmer blir besluten dumma.

Per
Medlem

Ser ju riktigt bra ut på papperet; återstår att se hur det utvecklas i praktiken.

Har förväntat mig att Trump skall börja bli lite mer specifik i att påtala oro över utvecklingen inom EU i allmänhet, och Sverige/Tyskland i allmänhet.

Peter
Medlem

Trump är inget att hålla i när åskan går… Han backar judarna i alla lägen… Börjar tro att han bara är tillsatt som ”damage control” genom att ta avstånd från den vänsterliberala judiska rörelsen… så hoppas judenheten att goyim inte ska fatta att sionistiska vänsterliberala kommunistiska judar sitter i samma sionistiska båt som högerjudar och banksläkter Oi Vey Shut it down. Trump är verktyget… Kolla på judesläkten Bögiers som håller på att avveckla sitt mediamonopol för att gemene man inte ska förstå hur jävla insyltade dom varit i Sveriges mångkulturella fördärv…