Stephen King får skarp kritik av kollegor efter utspel om kvalitet före ”mångfald”

KULTUR. Efter att den 72-årige skräckförfattaren Stephen King i samband med nomineringarna inför årets Oscarsgala kommenterat anklagelser om att att det var för många vita män bland de nominerade har han nu utsatts för en störtskur av arga kommentarer från kulturmarxistiska kollegor.

Skräckförfattaren Stephen King. Foto: Stephanie Lawton (CC-BY-2.0).

Stephen King, som inte bara är skräckförfattare utan även gjort sig känd som vänsterprofil, har de senaste åren ägnat sig mycket åt att hätskt kritisera USA:s president Donald Trump på Twitter. Men nu har han själv blivit måltavla för radikala ”antirasister”, detta efter att på Twitter ha uppgett att han inte själv reflekterar över ”mångfaldsfrågan”.

”Jag skulle aldrig ta hänsyn till mångfald i frågor som rör konst. Endast kvalitet”, skriver Stephen King där bland annat, med hänvisning till kritiken om att det skulle vara för många vita män som nominerats till Oscarsgalans priser i år.

Detta har fått en drös av ”antirasistiska” hejdukar som till exempel den svarta kvinnliga regissören Ava DuVernay att gå i taket. DuVernay går till och med så långt att hon tycker att Kings inlägg var så ”bakåtsträvande och okunnigt” att hon knappt orkade gå upp på morgonen när hon läste det.

Andra anklagar 72-åringen för att agera utifrån sina egna så kallade vita privilegier.

Att många svarta i USA vill se fler svarta skådespelare än vita nominerade till Oscarsgalan tycks DuVernay däremot inte se något fel i. Det är ju ”mångfald” det handlar om och inte några ”svarta privilegier”, enligt DuVernay.

Stephen King är mest känd som författare till skräckromaner som till exempel Carrie, Salem’s Lot, Jurkyrkogården, Det och Pestens tid. Många av hans skräckromaner har filmatiserats.

Källa:
Author & liberal Stephen King tweets that quality trumps diversity… and woke crowds are sharpening the blades

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
FredrikapeckerwoodLingonetRokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rokviken
Medlem

Den sexuddiga kantiga märkliga fula form har igen fått en tentakel – de som pudlar.

Dags att hålla räkningen.

Lingonet
Medlem

bandvagnen rullar

Lingonet
Medlem

Ava DuVernay; ”bakåtsträvande och okunnigt”,
:(bättre hålla tyst och framstå som en idiot än att öppna käften och ge det bekräftat!)
knappt orkade gå upp på morgonen när hon läste det?
:(se tidigare parentes)

peckerwood
Medlem

Vent til den dagen hvor noen tør å si at det er for mange jødiske prisvinnere, da jævlar skal det bli bråk 😅🤣

Fredrika
Medlem

Då tycker jag att kioskförfattaren borde ägna sig åt att skriva och regissera kvalitet istället för att göra skräpkuktur. Tycker han tex verkligen att hansegenregisserade filmgrejer representerar kvalitativ filmkonst? Jag har inte koll på hur många vita det är som nomineras men är det inte mest så att de ser vita ut? I varje fall blir de allt färre. När jag npn gång försöker se en ny film finns det inte många vita i den. Jag har tänkt på en sak. Kanske är det de vitas fel att de trängs ut från filmduken. Det var förr mest vita som betalade… Läs mer »

Rokviken
Medlem

Det verkar som att kartellen inom finans är i maskopi med en annan kartell – Hollywood.