Stenslungaren i Göteborg tränades av terrorister i Somalia

GÖTEBORG. Efter att ha använt en stenslunga mot polisen under Motståndsrörelsens demonstration i Göteborg häktades under veckan somaliern Ahmed Hussein, misstänkt för våldsamt upplopp. Samnytt har nu avslöjat att Hussein fick vapenträning av terrorgruppen Al-Shabab i hemlandet redan som 14-åring.


Ahmed Hussein attackerar polisen med en stenslunga. Video: fritatider.se.

Nordfront rapporterade tidigare i veckan om att en somalier vid namn Ahmed Hussein, som enligt egen utsago är 17 år gammal, häktades vid Göteborgs tingsrätt misstänkt för våldsamt upplopp. Hussein deltog i en av vänsterextremister organiserad attack mot polisen under Motståndsrörelsens demonstration i Göteborg.

Somaliern är enligt uppgift inte politiskt engagerad och den enda individ bland motdemonstranterna som frihetsberövats av polisen, trots att flertalet medier har kunnat visa upp bilder där dessa begår brottsliga handlingar.

Webbtidningen Samnytt kunde under fredagen avslöja att Hussein redan som 14-åring fick vapenträning av den somaliska terrorgruppen Al-Shabab, samt att hans motivering till att söka asyl var att han deserterat från terrororganisationen.

Medan Migrationsverket bedömde hans uppgifter om Al-Shabab och vapenträningen som sanna, så ansåg de inte att den ålder han uppgett stämmer. Vidare menar Migrationsverket att han saknar skäl för asyl, även om han deserterat från Al-Shabab, eftersom terrorgruppen inte kontrollerar hela Somalia.

Migrationsverket avslog därmed Husseins ansökan om uppehållstillstånd i januari och gav honom fyra veckor att lämna Sverige frivilligt. Hussein kom dock att överklaga beslutet till Migrationsdomstolen i Göteborg, som skrev ned hans ålder till 17 år igen. Ärendet har sedan dess skickats tillbaka till Migrationsverket, där det fortfarande låg medan Hussein slungade sten mot polisen den 30 september.

Källa:
AVSLÖJAR: Stenslungaren i Göteborg genomgick vapenträning i Somalia

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments