Statyhetsen sprider sig till Sverige

INRIKES. Efter den enorma hetsen kring de ”förtryckande” statyerna i den amerikanska södern kräver nu en Expressen-krönikör att Kungliga slottets ”våldtäktsstatyer” ska plockas ned.

Inspirerad av den amerikanska vänsterns framgångar med att få statyer föreställande sydstatsgeneraler nedrivna vädrar nu Expressen morgonluft. I en text som publicerades under måndagen tar krönikören Lars Lindström sikte på Kungliga slottets statyer som ingår i den så kallade Enleveringsgruppen:

Kvinnan försöker vrida sig ur mannens hårda grepp, han håller fast henne runt midjan, med ena handen under det nakna bröstet och den andra på stjärten. Kungliga slottet i Stockholm hälsar sina utländska gäster och hundratusentals turister välkomna med sexuella övergrepp.

Bronsstatyerna färdigställdes år 1897 av konstnären Jacques Foucquet. Bonnier-journalisten pekar dock på att hela centrala Stockholm nu genomgår ombyggnation och förnyelse men att ”våldtäktsstatyerna” fortfarande ”talar sitt obehagliga maktspråk”. Lindström avslutar därför sin krönika med en uppmaning till kung Carl XVI Gustaf:

Nu finns en fin möjlighet för kung Carl Gustaf att visa att han är ”för Sverige, i tiden”, genom att åter magasinera våldtäktsstatyerna.

Debatten gällande statyerna i den amerikanska södern har rasat sedan Donald Trump tillträdde som president och har även spridit sig till andra länder. Så sent som i augusti krävde The Guardians ghanansk-judiska skribent Afua Hirsch att den berömda statyn av Horatio Nelson på Trafalgar Square i London skulle rivas ned, detta eftersom han enligt skribenten är en symbol för ”vit överhöghet”.

Källor:
Tiden är inne för kungen att ta bort våldtäktsstatyerna
Toppling statues? Here’s why Nelson’s column should be next

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
9 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Anders
Anders
2 år sedan

Lars Lindström är feminist och pajas precis som de andra perverterade vänstermännen.

Fredrika
Fredrika
2 år sedan
Reply to  Anders

I så fall tycker jag att (((Expressen))) noga ska syna tidningens egen makt- och våldtäktskultur, innan fler våldtäktsbejakande feminister avslöjas.

Karl
Karl
2 år sedan
Reply to  Fredrika

Visst är det märkligt vilket högt tonläge det är på kvinnliga journalister och kulturarbetare när de själva drabbas av lite tafsande och verbala påhopp. När vanliga svenska kvinnor drabbas av brutala gruppvåldtäkter, så tiger de kvinnliga journalisterna som muren.

Karl
Karl
2 år sedan

Statyerna skildrar mytologiska berättelser från antiken – men byt ut dem mot buttpluggar och en menorah så blir kulturmarxisterna säkert glada.
comment image
Statyn föreställer inget sexuellt övergrepp, utan en sk enlevering (bortförande av en kvinnlig gudinna mot hennes vilja) som var vanligt förekommande inslag i den antika mytologin.

Karl
Karl
2 år sedan
Reply to  Karl

comment image

Karl
Karl
2 år sedan
Reply to  Karl

Första bilden: Den här sortens framställningar var 1700-talets erotiska konst, eller pornografi och började bli vanlig efter rokokons inträde i Sverige som ersatte barocken som byggnads- och inredningsstil, vilket skedde år 1732 då ett stort antal italienska mästare anlände för att dekorera det nyuppförda slottet med stuckaturer, vägg och takmålningar både inom och utomhus. Bilden ovan: Rokokon ersattes mot slutet av 1700-talet med nyklassicismen, eller empire som den kallades i Frankrike varifrån stilen kom. På bilden ovan ser man ett exempel på nyklassicism i form av en pompejansk målning föreställande en lättklädd dam som uppvaktas av en ”puttis” som är… Läs mer »

Susanne Stenberg
Susanne Stenberg
2 år sedan

Kanske är statyns fel att de främmande individerna våldtar ..
Typ det han vill säga.

Det ligger inte i deras natur att våldta, det är statyn som framkallar sådana sexuella luster.

Caesar-Aurelius
Caesar-Aurelius
2 år sedan

Mycket bättre om man magasinerar och arkiverar våldtäktskrönikören Lars Lindström.

Bonnier et al kan väl använda en våtservett istället, om de nu nödvändigtvis vill få ändan slickad.

Karl
Karl
2 år sedan

Varför inte nyanlända ”instegare” som ju ska beredas enklare jobb för att komma in på arbetsmarknaden?