Statsstödda hackare utför cyberattacker mot Iran

IT. Ännu finns inga bevis för vilken stat som anställer den nya hackergrupp som utför IT-attacker mot Iran.

En statsunderstödd hackergrupp attackerar industrier i Iran med hjälp av en trojaner. Detta meddelar säkerhetsföretaget Kaspersky, som har valt att kalla hackergruppen för Wildpressure.

Hackergruppens främsta verktyg är den nya trojanen Milum. Denna trojan ger hackarna fullständig kontroll av en Miluminfekterad dator.

Kasperskys analyser av trojanens kod visar att den har varit i omlopp sedan i maj 2019. Troligen skapades den i mars samma år.

Det mesta av koden är nyskriven, vilket gör att det är svårt att hitta kopplingar till tidigare kända trojaner.

Alla attacker har hittills riktats mot industrier i Iran. Detta gör att experter misstänker stater som är fientligt inställda till Iran, främst Israel, USA eller Saudiarabien.

Det finns dock ännu inga bevis för vilken stat som ligger bakom den nuvarande cyberkrigföringen mot iranska industrier, men under sommaren 2019 kom andra cyberattacker mot Iran från datorsystem placerade i USA.

Källa:
Ny grupp av statsstödda hackare attackerar mål i Iran

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Klaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Hot består när viktiga processdatorer har förbindelse till internet och när t.ex. okontrollerade USB-sticks med hacker-mjukvara tillkopplas. Jag har bevarad en cd med 3 virus som jag köpte någon gång ihop med tidskriften ”Computer Bild”. På CD fanns det flera gratisprogram men ochså virus.