Statistik över vapenbrott tas upp i amerikansk tv

Debatten om vapenlagar i USA rasar. I den amerikanska tv-kanalen Fox News fick den konservativa politiska kommentatorn Ann Coulter komma till tals med sin syn på saken för några dagar sedan.

Coulter hävdar i klippet ovan att vapenproblematiken i USA inte beror på lagarna utan att det är ett demografiskt problem. Hon påstår att om man jämför den vita befolkningens mordbrottslighet i samband med vapen i USA med Europas så hamnar de på samma nivå som Belgien.

En intressant sida i sammanhanget är en statistiksida framtagen av Baltimore Sun, en stor dagstidning i den amerikanska delstaten Maryland. Den visar alla mordoffer i Baltimore från 2007 och framåt och man kan själv sortera efter bland annat ålder, kön, ras samt på vilket sätt mordet skett.

FBI för i sin tur statistik över det mesta i brottsväg i USA och enligt dem så var det en svart gärningsman i över hälften av alla mord under 2010. En stor överrepresentation då den svarta befolkningen utgör cirka 13 procent av Amerikas befolkning.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om