Statens kulturråd oroas av demonstrationen i Göteborg

INRIKES. I ett öppet brev till Säkerhetspolisen beklagar sig Statens kulturråd över att Motståndsrörelsen fått tillstånd att demonstrera i Göteborg den 30 september. Tydligen hotas både yttrandefrihet och ”personlig trygghet” för myndighetens personal och gäster under Bokmässan.

Under dagen publicerades ett öppet brev från Statens kulturråd till Säkerhetspolisen. I brevet beklagar sig Kulturrådets generaldirektör Stefan Forssell samt styrelseordföranden Ulrika Stuart Hamilton över att Nordiska motståndsrörelsen beviljats demonstrationstillstånd i Göteborg den 30 september.

Demonstrationen utgör enligt dem ett hot mot yttrandefriheten och den personliga tryggheten för den personal och de gäster myndigheten kommer ha på plats under Bokmässan som äger rum samtidigt som demonstrationen.

På grund av detta bjuder Statens kulturråd in Säkerhetspolisen till diskussion om ”hur yttrandefriheten kan skyddas med utgångspunkt i Kulturrådets och Säkerhetspolisens respektive uppdrag”.

Källa:
Öppet brev till Säpo från Kulturrådets generaldirektör och styrelseordförande

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

19 Kommentarer till "Statens kulturråd oroas av demonstrationen i Göteborg"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Kecke
Gäst
Nybörjare
Kecke

Jag oroas över statens kulturråd!

Balder
Gäst
Nybörjare
Balder

Jag med!

yrgarn
Gäst
Nybörjare
yrgarn

Stefan Forssell och Ulrika Stuart Hamilton är det verkliga hotet mot yttrandefriheten.

vörtis
Gäst
Nybörjare
vörtis

Man kan dock ställa sig frågan: hur medvetna är dessa två personer som här nämns? Rör det sig om billiga ”galjonsfigurer”, dvs. nyttiga idioter, eller är de medvetna om att de pratar strunt (objektivt sett)?

Givetvis kan man inte ha tålamod med eller tolerera allt möjligt skit som kastas på organisationen, men skillnaden kan vara värd att tänka på åtminstone i det avseendet att nyttiga idioter kan väckas (så länge de inte är rejäla idioter och inte kan väckas pga. sin idioti) medan medvetna förrädare redan är vakna.

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Kulturmarxistiska tvärtomord verkar det inte råda brist på; yttrandefrihet = censur och demokrati = diktatur.

Och ett exempel på ”saklig” svensk journalistik:

”Polisen i Göteborg har gett nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) tillstånd att marschera förbi synagogan i staden den 30 september…..” (citat Omni)

Enligt den här kartan är det två och ett halvt kvarter mellan demonstrationsvägen och synagogan…..men det är klart, allting är ju relativt. Varför inte skriva att NMR kommer att marschera förbi Auschwitz när (((man))) ändå är igång och ljuger?

https://www.hitta.se/kartan!~57.70661,11.97289,17z/tr!i=Am6dYQnU/search!i=dSRZ4vUUU1!q=Judiska%20F%C3%B6rsamlingen%2C%20%C3%96stra%20Larmgatan%2012%20G%C3%B6teborg!t=single!st=cmp!a=57.70575:11.97170/measure!p=57.70728:11.97636,57.70733:11.97399,57.70735:11.97174,57.70755:11.97180,57.70680:11.96706,57.70704:11.96692

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare
MDK
Gäst
Nybörjare
MDK

Det är alltså FAKE NEWS att Motståndsrörelsen kommer att marschera förbi synagogan. Sparka nu dessa ljugande journalister!

MDK

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Då skulle det bli den församlade svenska hornalistkåren.

MDK
Gäst
Nybörjare
MDK

Vilka clowner. Det är ju statens kulturråd som vill stoppa yttrandefriheten.

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare
Anders Jonsson
Gäst
Nybörjare
Anders Jonsson

Statens kulturråd måste läggas ned ( i dess nuvarande form och med nuvarande personal) och de ledande personerna måste straffas för sitt folkförräderi.

Caesar
Gäst
Nybörjare
Caesar

SÄPO spionerar och spanar. Lär er hur de ser ut:

comment image

Ernfrid
Gäst
Nybörjare
Ernfrid

Å fan, är det så de ser ut, hade jag inte en aning om …

1984?
Gäst
Nybörjare
1984?

Yttrandefriheten skyddas väl bäst om någon skjuter av kulturrådet tydligen.

Black Knight
Gäst
Nybörjare
Black Knight

Staten kulturmarxistråd!

kigy
Gäst
Nybörjare
kigy

Tänk vara anställd som chefer på Kultur rådet har råd med flott villor barn i privata skolor högalöner och sätta tummen i ögat på skatte betalaren som betalar för deras lyxs varor och semestrar

Jasså
Gäst
Nybörjare
Jasså

Jag tror så småningom att kanske ”yttrandefrihet” är ett kodord för Globaliserings Mantra.

Sigge
Gäst
Nybörjare
Sigge

Statens kulturråd är bara en av de myndigheter som vill hålla oss kvar i multi-kulti eländet så dom talar bara för svartingarna och skiter i svensken.

Geyser
Gäst
Nybörjare
Geyser

Vilken massa vidriga bolsjevikinstitutioner ZOG lyckats få in i staten. Man kan ju bara tänka sig vilka illröda filurer som sitter i det där rådet.

wpDiscuz