Staten lanserar ”hatomat” – ska upptäcka tankebrott

INRIKES. Staten lanserar nu Hatomaten, som syftar till att kartlägga tankebrott på nätet.

Nu lanserar Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) i samarbete med Polismyndigheten och Uppsala universitet Hatomaten som är en del av ett forskningsprojekt för att upptäcka så kallat näthat, ett begrepp som innefattar allt från rena hot och grova kränkningar till avvikande politiska åsikter.

Det så kallade ”näthatet” är något som enligt forskarna som ligger bakom projektet ett hot mot det fria ordet:

— Ett internet präglat av hat försvårar meningsfull kommunikation och hotar även det fria ordet genom att skrämma individer till tystnad, säger Nazar Akrami, som är forskare på Uppsala universitet.

För att komma till rätta med detta vill man att allmänheten skickar in exempel på ”näthat”, så att man ska kunna utveckla algoritmer för automatisk igenkänning:

— Genom att be om hjälp av dem som utsätts för hatfulla kommentarer hoppas vi kunna samla in mer träningsdata och på så sätt utveckla bättre algoritmer, säger Johan Fernquist, som är forskare på FOI.

Den som vill vara med och ”skydda det demokratiska samhället” uppmanas skicka in exempel på ”näthat” till Hatomaten. Enligt Vladimir, verksamhetsansvarig på en rysk trollfabrik, arbetar man redan på högtryck med att skicka in antinordiska uttalanden från folkfientliga politiker och makthavare.

Källa:
Ta hatet till en digital robot

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Jan HjelmSigfridVeraDonnieLingonet Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

Man får väl börja rapportera in ALLT som våra motståndare skriver, vilket de kommer göra mot oss, och se hur lång tid det tar innan DET ”hatomat systemet” får spatt och havererar.

Lingonet
Medlem

Missade sista meningen i artikeln :) :
”…arbetar man redan på högtryck med att skicka in antinordiska uttalanden från folkfientliga politiker och makthavare”

Donnie
Medlem

DDR är här , det blir klarare och klarare för var dag . George Orwell’s framtids utsikt var nog väldigt nära , 40 år till från 1984 och han hade varit bulls eye rätt !

Vera
Medlem

Nu är det beslutad: För att skydda demokratin fostrar man ett folk av PETZER (angivare) samtidigt som man skryter om sin yttrandefrihet och pressfrihet . Frihet för sexuella avarter, urartad konst, snuskig klädsel, lufsande skrikande ” inga nazister på våra gator”, med obskyra fingertecken, rasblandning och fria aborter. MEN DU FÅR INTE skydda moralen, skönheten i konsten. klä Dig i uniformsliknande proper mundering, gå i takt, varje vinkning misstänkliggörs, skydda vår vita ras, rädda friska foster. ALLT DETTA BETRAKTAS SOM TANKEBROTT – Gode GUD eller Försynen – rädda oss från demokratin och ge NATIONALSOCIALISMEN genom MNR en andra chans eftersom… Läs mer »

Sigfrid
Medlem

Det är väl bara hat från sunda människor som kommer att bestraffas det ”goda hatet” kommer naturligtvis att vara tillåtet då det gynnar globalisterna.

Jan Hjelm
Medlem

Så här kommer det att bli: De som hotar/hatar och tillhör den ”goda sidan”, alltså vänstern och de etablerade partierna där kommer offret att registreras med en analys av vilken politisk åsikt offret har som föranlett hotet/hatet och vidare efterforskning om förövaren läggs ned.

Hat och/hot riktat mo den ”goda sidan” kommer att registreras som ett allvarligt hatbrott och åtalas och förövarens åsikter kommer att registreras.

Slutsatsen blir: Anmäl ingenting. Gör din egen efterforskning och hitta en egen lösning.