Staten lägger skattepengar på organisation kopplad till muslimsk extremism

SVERIGE. Myndigheten för ungdoms- och samhällsfrågor har valt att finansiera en muslimsk organisation med över en halv miljon kronor trots att den har kopplingar till extremism och kvinnoförtryck.

Imamen Muadh Zamzam, föreläsare och tidigare talesperson för organisationen Sveriges förenade muslimer (SFM) talar i en föreläsning som finns ute på Youtube om ”kvinnan i islam”. Där pratar han om vikten av att bära slöja för unga muslimska kvinnor och hur det är avgörande för huruvida de kommer till paradiset eller ej. Han liknar även kvinnor som inte bär slöja med smuts, som är ingenting värt och säger att de kommer att hamna i helvetet.

SFM har även upprepade gånger granskats för sina val av föreläsare och hur de är kopplade till olika extremistiska rörelser. Trots detta tycker Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) att det är värt att uppmuntra och finansiera SFM med skattepengar då de valt att stödja den muslimska organisationen med 525 200 kronor i år. MUCF försvarar beslutet genom att påstå att det inte ska ha förekommit några föreläsare med kopplingar till extremism efter år 2014, men efter påtryckningar från svenska medier har man idag beslutat att ompröva beslutet.

Samtidigt som kvinnoförtryckande muslimska organisationer preliminärt får bidrag har MUCF redan hunnit besluta att SDU inte ska få några bidrag då det nationalistiska ungdomsförbundets ideologi och verksamhet inte är förenlig med ”respekten för demokratins idéer, jämställdhet och förbud mot diskriminering”.

Källa:
Lär ut att 12-åringar hamnar i helvetet – får bidrag av staten

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments