SSU stal Nordiska motståndsrörelsens slagord på 1 maj – kritiseras av judisk makt-grupp

SIONISM. ”Nog är nog – krossa sionismen!”, skanderade Nordiska motståndsrörelsen i Ludvika på första maj. Detta gjorde även SSU:s första maj-tåg i Malmö, vilket upprör Svenska kommitten mot antisemitism.

Det är Nyheter Idags judiske grundare Chang Frick som var först med att rapportera att SSU:s första maj-tåg i Malmö sjöng ”Leve Palestina och krossa sionismen”, vilket är refrängen från den pro-palestinska klassikern ”Leve Palestina!” av gruppen Kofia.

Nyheter Idag konstaterar vidare att den tidigare sossebossen i Malmö Ilmar Reepalu gick i spetsen av tåget – en man som tidigare kritiserats för påstått antisemitiska uttalanden.

— Jag har judiskt påbrå, det vände sig i magen. Det är osmakligt med tanke på Socialdemokraternas historia där de bland annat satte ”J” i passen för judar under andra världskriget, säger en jude som såg tåget till Nyheter Idag.

Även Kristdemokraterna är kritiska till antisionistiska uttalanden på första maj.

— Det innebär att man krossar den enda judiska statsbildningen i världen, det enda land där judar kan känna sig trygga. Det finns krafter i socialdemokratin som tänker bra i de här frågorna, exempelvis har Mona Sahlin öppet kritiserat Ilmar Reepalu för hans uttalanden om Israel och judar, säger Johan Ingerö, policychef i Kristdemokraterna, till Nyheter Idag.

Svante Weyler, ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism, är också upprörd över SSU Malmös slagord.

— Det är svårt att tänka att det betyder något annat än att man vill utplåna staten Israel. Och idén att man vill utplåna Israel är en antisemitisk tanke. Det finns en lång tradition av att dölja antisemitism bakom begreppet antisionism, säger han till SVT Nyheter.

Han kan inte heller tänka sig att tolka ramsan som en kritik mot staten Israel snarare än mot judar i sig.

— Nej, det kan inte jag göra i alla fall. Det finns många sätt att kritisera Israel på som inte handlar om att säga att sionismen ska upphöra. Sionismen är inget parti utan handlar om landets existens.

SSU:s kommunikationschef Amanda Borg är kluven till användandet av begreppet ”krossa sionismen”.

— Den syftar till ockupationen [av Palestina] och kritiken mot den – det finns absolut ingen antisemitism bakom, säger hon till SVT Nyheter.

— Att förbjuda en sång är ingenting vi har gjort tidigare. Kan man uttrycka en kritik mot Israels ockupation på ett annat sätt? Ja, förmodligen.

Ilmar Reepalu är också kritisk till att man sjöng att sionismen ska krossas, men menar att han var maktlös inför det och inte kunde protestera.

— Det låter sig inte göras på det sättet i ett demonstrationståg. Det skanderas många grova saker, även om att krossa kapitalismen och annat. Då ska man ha ett samtal om vad kapitalismen står för – att krossa kapitalismen är inte heller förenligt med socialdemokrati, säger han.

Även Nordiska motståndsrörelsen i Ludvika skanderade att sionismen ska krossas på första maj, likväl som kommunismen och kapitalismen.

Källor:
”Krossa sionismen” skanderar SSU:arna med Ilmar Reepalu i spetsen
SSU-demonstranter sjöng ”krossa sionismen” – kritiseras för antisemitism

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
KlausWäringFredrikaSverker Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sverker
Medlem

Underbart! Den totala frånvaron av logiskt tänkande, plus politisk korrekthet, plus judekramande = kortslutning i hjärnan hos fårskallarna :-)
Det här skall vi utnyttja!

Fredrika
Medlem

Hade jag varit journalist eller redigerare och kommit på den där rubriken hade jag varit stolt som en höna hela dan. Konsten att beskriva sanningen och samtidigt antyda Socialdemokraternas lögner i en enda rubrik, det är ”stort”. Vad tror ni händer när Socialdemokraternas nyanlända valboskap som har sett maktens förtryck i form av bomber och brist på dricksvatten bekämpas av partiledningens shabbos goyim ,, och valboskapen från Mellanöstern inte längre finner sig i sin slavroll och istället bildar egna shariapartier? Om inte Socialdemokratin dör för vår hand kommer den säkert att dö för muslimernas tror jag. Fast det är bäst… Läs mer »

Wäring
Medlem

Judar är verkligen helt hopplösa, hysteriska och empatistörda. De tänker bara på sig själva, hur de ska gå tillväga för att sätta sig över oss och säkra deras trygghet, fast de på något sjukt sätt också vill ha vrede riktat mot sig så att de kan känna sig utsatta.

Klaus
Medlem

Judar är storhetsvansinniga, egomaniska, avundsjuka och dumtfräcka lögnare.