SSAB i Luleå drabbades av ett takras – halva produktionen pausas

INRIKES. Stålkoncernen SSAB i Luleå drabbades under gårdagen av att en del av taket rasat ner. Under dagen har hälften av produktionen på stränggjutningen stått stilla. 

SSAB i Luleå. Foto: Tortap, (CC BY-SA 3.0).

Igår kväll vid 19-tiden rasade en del av taket ner på stränggjutningen hos SSAB i Luleå. Lyckligtvis var ingen anställd i området och ingen skadades, men flera anställda hörde den höga smällen.

Hålet i taket uppskattas vara omkring 15 gånger 20 meter. Området har nu spärrats av och SSAB ska utreda varför olyckan skedde.

— Jag tycker det är fruktansvärt och vi ser allvarligt på händelsen. Nu var det lyckligtvis ingen som befann sig i omedelbar närhet, säger stålverkschefen Lars Bogren till SVT Nyheter.

Under dagen har halva produktionen stått stilla vid stränggjutningen i fabriken, och man vet ännu inte när produktionen kan startas upp igen.

— Det viktiga är att vi hittar en orsak och har det avspärrat och säkrat till vi kan köra på ett säkert sätt, säger Thomas Barsk, huvudskyddsombud på IF metall.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments