SS-vakten Johann Rehbogen kan slippa åtal

JUDISKA FÖRFÖLJELSER. Den 95-åriga före detta SS-vakten kan av hälsoskäl komma att slippa domslut.

Johann Rehbogen, god tysk.

Ett läkarutlåtande om den ”naziståtalade” före detta SS-vakten Johann Rehbogen kan stoppa den planerade fortsättningen av rättegången mot honom.

Läkarutlåtandet som överlämnades till domstolen i Münster anger att Rehbogens hjärtproblem gör att han bedöms inte klara av att ställas inför skranket fler gånger.

Brottet: Att ha arbetat som vakt
TT rapporterar att Rehbogen, som var vakt vid arbetslägret Stutthof drygt tre mil från det som idag är Gdansk i Polen, misstänks för att som underårig ha deltagit i mord på hundratals personer.

Detta är lögn, eftersom det inte finns något som kopplar Rehbogen till något våldsbrott, vilket till och med judiska CBS rapporterar. Han misstänks endast för att ha varit vakt vid lägret.

Johann Rehbogen – som ställts inför ungdomsdomstol på grund av att han var under 21 år när hans misstänkta ”brott” skulle ha begåtts – nekar själv till anklagelserna. Under den pågående rättegången har han uttalat att han aldrig har varit ”nazist”.

Förföljd av judar
Det var den världsomspännande förföljelseorganisationen Simon Wiesenthal Center som snokade upp Rehbogen. De bearbetade även ett tjugotal judar som betecknas som ”förintelseöverlevare” från Stutthof för att agera ”vittnen” mot Rehbogen.

Den planerade rättegången mot Rehbogen skulle bli en av de sista i sitt slag eftersom ”nazistförbrytarna” dör i hög ålder snabbare än vad ”förintelseöverlevarna” gör.

Men kampen mot ”nazismen” visar inga tecken på att avta. Med tanke på att det finns ”andra generationens överlevare” kan man inte utesluta att det komma att bli tal om ”andra generationens förbrytare”.

Helt säkert är det dock inte att Rehbogen slipper vidare rättegångsförhandlingar trots den medicinska rapporten om honom. Slutgiltigt beslut kommer att fattas av rätten i mitten av mars månad.

Källor:
Rättegång mot före detta SS-vakt stoppas
Ex-Nazi concentration camp guard Johann Rehbogen, 94, goes on trial in Germany

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments