SS-vakten Johann Rehbogen kan slippa åtal

JUDISKA FÖRFÖLJELSER. Den 95-åriga före detta SS-vakten kan av hälsoskäl komma att slippa domslut.

Johann Rehbogen, god tysk.

Ett läkarutlåtande om den ”naziståtalade” före detta SS-vakten Johann Rehbogen kan stoppa den planerade fortsättningen av rättegången mot honom.

Läkarutlåtandet som överlämnades till domstolen i Münster anger att Rehbogens hjärtproblem gör att han bedöms inte klara av att ställas inför skranket fler gånger.

Brottet: Att ha arbetat som vakt
TT rapporterar att Rehbogen, som var vakt vid arbetslägret Stutthof drygt tre mil från det som idag är Gdansk i Polen, misstänks för att som underårig ha deltagit i mord på hundratals personer.

Detta är lögn, eftersom det inte finns något som kopplar Rehbogen till något våldsbrott, vilket till och med judiska CBS rapporterar. Han misstänks endast för att ha varit vakt vid lägret.

Johann Rehbogen – som ställts inför ungdomsdomstol på grund av att han var under 21 år när hans misstänkta ”brott” skulle ha begåtts – nekar själv till anklagelserna. Under den pågående rättegången har han uttalat att han aldrig har varit ”nazist”.

Förföljd av judar
Det var den världsomspännande förföljelseorganisationen Simon Wiesenthal Center som snokade upp Rehbogen. De bearbetade även ett tjugotal judar som betecknas som ”förintelseöverlevare” från Stutthof för att agera ”vittnen” mot Rehbogen.

Den planerade rättegången mot Rehbogen skulle bli en av de sista i sitt slag eftersom ”nazistförbrytarna” dör i hög ålder snabbare än vad ”förintelseöverlevarna” gör.

Men kampen mot ”nazismen” visar inga tecken på att avta. Med tanke på att det finns ”andra generationens överlevare” kan man inte utesluta att det komma att bli tal om ”andra generationens förbrytare”.

Helt säkert är det dock inte att Rehbogen slipper vidare rättegångsförhandlingar trots den medicinska rapporten om honom. Slutgiltigt beslut kommer att fattas av rätten i mitten av mars månad.

Källor:
Rättegång mot före detta SS-vakt stoppas
Ex-Nazi concentration camp guard Johann Rehbogen, 94, goes on trial in Germany

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
1 år sedan

Rumäniern Johann Rehbogen satt själv i ett av de amerikanska döds- och förintelselägren efter krigets slut, där miljoner tyska män kvinnor och barn mördades genom att de avsiktligen lämnades att svälta ihjäl. Om det är någon som borde åtalas så är det lägervakterna i det amerikanska dödslägret som ska åtalas, och inte Johann Rehbogen, som endast var ett barn när han kom till Stutthof. De tyska fångarna hade inte ens tak över huvudet, utan tvingades att gräva gropar i marken att bo i. De bortskämda, proppmätta judarna i lyxläger som Auschwitz, som sov i sängar med både madrass och lakan,… Läs mer »

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
1 år sedan

Children’s soup kitchen, Treblinka Death Camp, (Polish Trzebinia), 1940-1941

Observera att detta nedan är ett foto från judarnas eget Yadvashem museum!! Skulle judarna själva lägga upp ett falskt foto?? Knappast troligt, eller hur!

comment image

Enligt det judiska Wikipedia gäller för det läger, Treblinka, som visas på fotot ovan följande:

”Förintelseläger som till exempel Treblinka, Bełżec och Sobibór hade endast en funktion: att ta död på dem som sändes dit.”

Vad tror ni själva om den Wikipedia-uppgiften, efter att ha sett på Yadvashem-fotot hur barnmatsalen i Treblinka i verkligheten såg ut?

Charlie
Nybörjare
Charlie
1 år sedan

Förintelsen skulle officiellt ha skett 1942 och framåt. Fotot bevisar därmed ingenting i detta sammanhang.

Charlie
Nybörjare
Charlie
1 år sedan

Skriv inte ”Den ”95-åriga” då det betyder att det är en kvinna, detta är en man, ”Den 95-årige”.