SR backar från gårdagens Fake News-artikel

FAKE NEWS. Igår använde Sveriges Radio en bild på Nordiska motståndsrörelsen för att illustrera en nyhet om terroruppvigling från muslimer. Idag är nyheten borta.

Igår kväll publicerades artikeln. Idag är den borta. Klicka för större bild.

Igår valde Sveriges Radio att bildsätta en artikel om att kommunanställda i Göteborg är oroade över muslimsk terroruppvigling med en bild på en laglig och fredlig demonstration som Nordiska motståndsrörelsen genomförde förra året.

Under morgonen idag kunde dock Nordfront konstatera att artikeln, som möttes av stark kritik på sociala medier, nu hade tagits bort. SR valde alltså att helt ta bort artikeln istället för att bara byta ut bilden.

Nordfront har sökt SR för att få reda på varför de raderade artikeln istället för att bara ta bort bilden, men vi har inte fått något svar.

Uppdatering:

SR svarar på kritiken på Twitter. De erkänner inte att de gjort något fel men säger att bildvalet ”går att ifrågasätta”.

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Fredrika*Db*Karl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Det spelar ingen större roll att SR pudlar. Svenne dumbanan har redan bilden inbränd på näthinnan och hela (((fekaliepressen))) har hakat på, dagens Metro: https://www.metro.se/artikel/ny-rapport-extremister-hotar-kommunal-personal-i-g%C3%B6teborg Även Aftonbladet pryder sin artikel med en bild på NMR och en jude som försöker tolka enkäten till NMRs nackdel utan att ha något konkret att peka på. Det enda våld och hot som uppstår vid NMRs aktioner är polisvåld och upplopp arrangerade av vänsterextrema grupperingar. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/oRWaxK/kommunal-personal-hotas-av-extremister Det finns ju ingen fristående och självständig media i Sverige, bortsett från Nordfront, Nya Tider och några andra mindre aktörer till. De flesta nyheter skapas av TT och… Läs mer »

d.b
Medlem

Vilket lögnarpack.
Många skakar på huvudet åt dem.
Att de tror att folk går på detta?
I huvudstaden ja, och ivrarna med kulturmurvlarna på AF ledarsidor.

Bah.

Karl-Путин A
Medlem

Tyvärr är detta tillvägagångssätt lika effektivt som lögnaktigt. De flesta nyhetskonsumenter läser bara rubrikerna och tittar på den bifogade bilden: ”Kommunens personal känner sig hotade av nazister”. Att artikeln en dag senare helt försvinner eller får en ny illustration som i bla Sydsvenskan och GP får den ”slarvige” nyhetskonsumenten aldrig reda på, utan det är sensationsrubrikerna och bilderna som sätter sig i minnet. När man läser nyheter i (((Main Stream Media))) måste man ha i åtanke att precis allting är antingen rena lögner, mer eller mindre vinklade för att passa en viss folkgrupps intressen, eller s.k. ”agendajournalistik” som det judiska… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Även Fria Tider rapar upp den judiska agendablaskan Göteborgs-Postens artikel helt okritiskt.

http://www.friatider.se/v-ldsbejakande-extremister-ett-stort-problem-i-g-teborg

Fredrika
Medlem

De har en mycket riktad agenda för sin politik. Men när det uppdagas att de går lite för långt i bristande objektivitet och kampanjjournalistik drar de tillbaka dem, för syns skull.