Sputnik News lanseras på svenska

RYSSLAND. Det ryska mediebolaget Sputnik News har nu fått en svensk webbsida.

Den ryska nyhetsbyrån lanserades i slutet av förra året för ”en global publik på miljarder som är trötta på den aggressiva propagandan som förespråkar en unipolär värld och för de som vill ta del av olika perspektiv”. Sputnik News förklarade också att satsningen skulle visa vägen mot en multipolär värld som respekterar varje lands nationella intressen, kultur, historia och traditioner.

Nu finns satsningen även på svenska. På den svenskspråkiga versionen står att läsaren kommer få ta del av ”en mångfald av åsikter om världens aktuellaste teman” och ”alternativa åsikter och synpunkter”.

Sputnik kommer skriva om händelser som västvärldens medier väljer att inte skriva om:

Sputnik skiljer sig från andra medier i första hand genom urval av teman, synvinklar och ståndpunkter, kommenterar Sputniks generaldirektör Margarita Simonjan.

Källa:
Sputnik lanserade svensk webbsida

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar