Spreaker besvarar negativa recensioner på Google Play

CENSUR. Efter att Spreaker stängt ned Nordisk Radio under måndagen har man fått ta emot flera negativa recensioner på Google Play. Spreaker har nu valt att bemöta varje negativ recension med en bortförklaring.

Det var under söndagskvällen som Radio Nordfront annonserade att hela Nordisk Radios kanal på Spreaker skulle stängas ned under måndagen. Beskedet skickades ut via e-post av Spreaker till Nordisk Radio under förra veckan och gick varken att överklaga eller besvara.

Under måndagen fick podd-appen flera negativa recensioner av upprörda användare på app-affären Google Play. Användarna uttrycker framförallt besvikelse över bristen på yttrandefrihet på Spreaker samt att flera av deras favoritpoddar nu har försvunnit från appen.

Dessa negativa recensioner tycks ha tagit så hårt på Spreaker att man valt att besvara varenda en med en slags standardiserad bortförklaring. Spreaker skriver:

Under de senaste dagarna har många svenskar beklagat sig över borttagning av innehåll och brist på yttrandefrihet. Vi beklagar detta, men när en show raderas är det för att den inte respekterar våra användarvillkor, i de flesta fall på grund av upphovsrättsintrång eller hets mot folkgrupp.

I meddelandet till Nordisk Radio, som alltså inte gick att överklaga, har Spreaker dock inte kunnat specificera när och hur någon av kanalens många poddar ska ha brutit mot användarvillkoren. Istället har man bara listat vad Nordisk Radio eventuellt kan ha brutit mot. Man skriver bland annat att poddar inte får:

*Ha innehåll som är olagligt, obscent eller nedsättande, eller som kan uppfattas som smaklöst, kränkande eller kontroversiellt;

*publicera något innehåll som främjar, antingen direkt eller indirekt, hat, rasism, diskriminering, pornografi, våld;

*främjar aktiviteter som äventyrar ditt liv eller någon annan användares liv eller leda till fysisk skada. Detta inkluderar, men är inte begränsat till: självmord, hot, medveten fysisk skada, användande av illegala droger eller överdrivet drickande. Under inga omständigheter är någon användare tillåten att publicera innehåll som marknadsför och/eller uppmanar till och/eller visar någon självskada eller våldsamt beteende på Spreaker.

På vilket sätt Nordisk Radio skulle ha brutit mot någon av dessa användarvillkor är alltså i skrivande stund fortfarande oklart. Som Radio Nordfront meddelade under söndagens livesändning emigrerar dock hela kanalen till Peertube.se, där Nordfront har full kontroll över vad som får publiceras och inte.

Har du lämnat en recension av Spreaker på Google Play? Gör det annars HÄR.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments