Sprängattentat mot lägenhet i Åmål

INRIKES. Under söndagsmorgonen kastade någon in sprängmedel i en lägenhet i ett flerfamiljshus i Åmål. Ingen ska ha skadats i attentatet.

Tidigt under söndagsmorgonen kastade någon in sprängmedel genom dörren till en lägenhet i ett flerfamiljshus i Åmål. Enligt polisen ska två vuxna personer ha befunnit sig i lägenheten när det exploderade men klarat sig oskadda. Lägenheten ska dock ha fått omfattande skador.

— En okänd person ska ha kastat in någon form av sprängmedel i lägenheten via dörren, och det detonerar inne i lägenheten, säger Victor Prästbacka vid polisens regionledningscentral i väst.

Polisen vet ännu inte vad för typ av sprängmedel som användes vid attentatet. Närliggande lägenheter i huset har utrymts i väntan på att en bombtekniker ska säkra området från eventuella odetonerade rester.

Ärendet rubriceras som försök till mord.

Källa:
Kastade in sprängmedel i lägenhet

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om