Spelarna i Premier League kommer att ha Black Lives Matter skrivet på matchtröjorna istället för sina namn

SPORT. Efter förslag från fotbollsspelarnas fackorganisation och lagkaptener beslutades det om att spelarna kommer att ha Black Lives Matter skrivet på matchtröjorna istället spelarnas efternamn.

Tidningen The Guardian skriver att det är representanter från spelarnas fackorganisation (Professional Footballers’ ­Association) och vissa lagkaptener från Premier League lagen som har kommit med förslaget. Tröjorna kommer att bäras under den första rundan när fotbollsligan startar upp igen efter coronapandemin.

Förutom att byta ut namnen till Black Lives Matter, kommer spelarna även ha emblem på sina tröjor som stödjer Black Lives Matter och sjukvårdsanställda i hela Storbritannien.

Samtidigt har vissa fotbollsfirmor gått ut och slagits med anhängare från Black Lives Matter-rörelsen. Det finns även fotbollsfirmor som gått ut på gatorna och skyddat statyer som attackerats av anhängare till Black Lives Matter när polisen inte har gjort det.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments