Spädbarn misshandlades i Borås – föräldrarna misstänks

INRIKES. Två föräldrar misstänks för att ”vid ett eller flera tillfällen” ha använt grovt våld mot sitt eget spädbarn. Barnets pappa har häktats på sannolika skäl misstänkt. 

Två föräldrar från Borås misstänks ha misshandlat sitt eget spädbarn. Barnets pappa har häktats på sannolika skäl misstänkt för misshandeln.

Åklagaren åberopade en risk att mannen skulle försvåra brottsutredningen eller undanröja bevis. Misstankarna mot barnets mor är inte lika stora.

Barnet har vårdats på sjukhus med flera skador och tas nu hand om av socialtjänsten. Det var föräldrarna själva som förde barnet till sjukhus, men av skadorna att döma tror man att föräldrarna kan vara inblandade.

— Man kan säga att det är skadebilden som barnet har som har lett fram till misstanken. Men jag kan inte ge någon mer detaljerad bild av våldet i sig, säger kammaråklagare Andreas Ekengren till Borås Tidning.

Den misstänkta mannen och kvinnan nekar båda till brott.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments