Sossepolitiker krävde dubbla arvoden 31 gånger – sparkas

KORRUPTION. Kommunpolitikern Kjell Johansson (S) begärde ut dubbla arvoden hela 31 gånger på mindre än ett år. Nu fråntas han alla uppdrag.

I början av december avslöjades det att flera kommunpolitiker i Lilla Edet begärt ut dubbla arvoden för sina politiska uppdrag. Bland annat uppdagades det att socialdemokraten Kjell Johansson (S) vid 31 tillfällen under perioden augusti 2016 till juni 2017 begärde ut dubbla arvoden för sina uppdrag. Nu fråntas han alla kommunala uppdrag.

Totalt rör det sig om drygt 20 000 kronor som Kjell Johansson begärde ut innan kommunen upptäckte det hela. Johansson påstår att det hela var ett misstag och skyller på ”krångliga regler”. Efter att han avgått som ordförande i Kultur- och fritidsnämnden i Lilla Edet hävdar han själv att han tvingades till att avgå, något som kommunfullmäktigeordföranden Rebelo da Silva dock inte vill kommentera.

– Jag får inte vara kvar. Jag har inte valt det här. Jag har gjort fel, men jag har rättat till det hela, säger Kjell Johansson och kallar medias avslöjande av hans korruption för ”skitskriverier”.

Kjell Johansson kommer dock sitta kvar som ledamot i Lilla Edets kommunfullmäktige, då han är direktvald och det inte finns någon möjlighet att avsätta honom.

En förundersökning om bedrägeri har inletts mot bland annat Johansson av polisen i Göteborg. Än så länge har ingen delgivits misstanke, men polisen meddelade under torsdagen att utredningen fortfarande var igång.

Källa:
S-politikern sparkades – begärde 31 dubbla arvoden

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
ValhallaFredrikaHolgerKarl-Db- Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Mona Sahlin lärde honom detta – han ville ju bara ha några toblerone. :-P

Sverker
Medlem

Ca en politker om dagen som ”gjort misstag”.
Dels så skor dom sig själva på vår bekostnad, dels så är dom ”snälla” mot utländska snyltare & bedragare.
Kul för dom när det går upp för dom vilket straff dom får när vi tar över.

.db.
Medlem

Jaha.
Förhoppningsvis får saker som dessa folket att sömnigt vakna upp till verkligheten.
Deras röstboskap bör matas dagligen med illgärningar från deras (((folkvalda))).

Smuts. 5 ruttna lingon.

Karl
Medlem

Mycket vill ha mer och satan vill ha fler.

Holger
Medlem

Fredagen den 26 juni 2015 var jag med en kamrat och besökte Bornholm (Danmark). På hemfärden var det två män i övre medelåldern som gjorde entré i restaurangdelen på båten strax efter båten lättat ankar. Dom var ordentligt berusade och uppförde sig mycket illa. Min kamrat kände igen dessa herrar och identifierade dem som kommunalrådet Karl-Erik Olsson (S) och Christer Grankvist (S) från Simrishamns kommun. Min kamrat bor där och känner väl till dem. Vid ett tillfälle var kommunalrådet så pass framfusig och direkt otrevlig mot en ung dansk mamma vars man och barn var och hämtade mat. Han ville… Läs mer »

Fredrika
Medlem

Ännu ett Socialdemokratiskt parasitkräk. Stoppa förskingrarna!

Valhalla
Medlem

Typisk sosse. Falsk och tjuvaktig. Som sin politiska ideologi