Sosseminister: ”Globalism och kulturmarxism är antisemitiska kodord”

PROSEMITISM. Löfvenregeringens utbildningsminister Anna Ekström (S) rasar mot användandet av ord som ”globalism” och ”kulturmarxism”. ”Det är antisemitiska kodord”, hävdar sosseministern i DN.

Utbildningsminister Anna Ekström (S) menar att ord som ”globalism” och ”kulturmarxism” är ”antisemitiska kodord”. Foto: Björn Nordqvist (CC BY-SA 2.0) .

Det är i en intervju med den judiska och prosemitiska tidningen Dagens Nyheter (DN) som Sveriges utbildningsminister Anna Ekström (S) avlägger rapport om vad regeringen gör för att ”bekämpa antisemitismen” i landet.

Enligt både DN och regeringen är antisemitism ett ”växande problem” i Sverige och därför kommer den svenska regeringen att under hösten vara värd för en internationell konferens mot antisemitism.

I samband med detta kommer regeringen också att presentera en storsatsning för att bekämpa antisemitismen. 10 miljoner kronor är avsatta för ändamålet, varav sex miljoner kommer att gå till skolan via den orwellianska myndigheten Forum för levande historia.

— Jag tycker att för varje dag som går så blir det allt mer uppenbart att svensk skola måste jobba med kunskaper, men också värden och värderingar är oerhört viktiga, säger Anna Ekström till DN.

Ekström medger att massinvandringen har bidragit till att misstänksamheten mot judar har ökat i Sverige. Därför tänker man nu satsa på att ”utbilda” invandrare i en prosemitisk hållning.

— Vi ser att i de islamistiska miljöerna finns en antisemitism. Och de problem som finns med nyanlända som kommer till Sverige med en bakgrund i länder där antisemitism är inskriven i läroplanen och står i läroböckerna. Det är någonting som vi måste möta i skolan och vuxenutbildningen, säger utbildningsministern.

Men hon ser också att antisemitism döljer sig i kritik mot fenomen som globalism och kulturmarxism – två begrepp som enligt Ekström bara är ”antisemitiska kodord”.

— Antisemitismen lever och frodas i vår tid. Man möter den ofta i nya uttryck, där ord som kulturmarxism eller globalism fungerar som kodord. Men det är ändå samma stereotyper som återkommer sedan medeltiden. Det här är en del av den europeiska historien och det fyller mig med skam att vi fortfarande på 2000-talet, med så mycket kunskap, ändå inte har kommit längre, säger Anna Ekström.

Det har också visat sig att 20 procent av Europas befolkning anser att judar styr världen. Lika många anser att judarna exploaterar sin ”förintelse” och 25 procent anser att Israels utrikespolitik i sig skapar antisemitism, samtidigt som allt fler länder klassar kritik mot Israel som just ”antisemitism”.

I USA har judar också förklarat krig mot vita och deklarerat att man har för avsikt att ”besegra vit nationalism under 2020”.

Ekström har stolt twittrat ut intervjun i DN, där hon återupprepar sin åsikt om de antisemitiska kodorden ”globalism” och kulturmarxism”. Alla hennes följare är dock inte förtjusta i resonemanget.

En Twitteranvändare skriver:

Det säger ju en hel del att ”antisemitism” ökar nu när folk har större tillgång till information än någonsin med internet. Rekommenderar alla judar att prova att vara lite självkritiska för en gångs skull. Varför får ni så mycket kritik tror ni?

Medan en annan skriver:

Det var det löjligaste jag hört.. Så nu ska vi inte få säga ”globalist” eller ”kulturmarxist” längre?? Nu får ni faktiskt ta och ge er med erat åsiktsförtryck.

Förutom att Forum för levande historia ska få sex miljoner att ändra på utbildningen kommer Statens historiska museer får 2,3 miljoner kronor till en AI-utställning där besökare ska kunna prata med ”överlevare” som inte längre är vid liv.

Segerstedtinstitutet vid Göteborgs universitet, som leds av den ökände ”nazistexperten” Christer Mattsson får 1,2 miljoner för att forska om ”bekämpande av rasism” medan Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) får nöja sig med en halv miljon av skattekronorna. För dessa pengar är det tänkt att man ska författa en rapport om ”antisemitism i digitala miljöer”.

Det återstår att se huruvida regimens satsningar med skattemiljoner verkligen kommer att minska antisemitismen eller om den bara kommer att leda till ökad åsiktscensur.

Källa:
Tio miljoner till satsning mot antisemitism

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
RodaRokvikenHaraldSigfridVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Wäring
Medlem

De erkänner med andra ord att världsutvecklingen är judisk, även om de kanske inte fattar det själva. Men om vi för argumentationens skull antar att de har rätt i att det bara rör sig om sedan medeltiden återkommande stereotyper, varför informerar de oss inte hur det egentligen ligger till? Berätta för oss vad vi har missuppfattat så att vi kan rikta kritiken åt rätt håll istället för som nu agera efter, enligt dem, en helt felaktig analys. Det här påminner om hur ryssarna började förstå att revolutionen var synonymt med judar och hur Lenin fick spela in ett meddelande som… Läs mer »

Vera
Medlem

Det öses pengar i miljoner på överdrivna judiska fantasiprodukter medan de svenska fattigpensionärerna får samla pantflaskor och ölburkar till mat. (”människors lika värde”)

Sigfrid
Medlem

Lite besviken att bara 20 procent av Europas befolkning anser att judar styr världen borde vara mycket fler som inser verkligheten.Det är dags undervisningen i skolan visar vilken påverkan judarna har på världen.

Harald
Medlem

Och Hollywood och massmedierna.

Harald
Medlem

vilken jävla kulturmarxistisk globalist häxa ziossen Anna Ekström är. Det där snacket har planerats hos henne av ADL från deras hatlistor via judiska Bonniers. Ingen chans dubbla hittat på det parallellt på egen hand. Ziossarna och deras herrefolk vill ha en 360 graders definition av antisemitism. Vilken kritik man än riktar mot ”regeringen” och policyn för landet ska det klassas som hat = antisemitism. Så intimt identifierar ”regeringen” sig med judarna och den främmande staten Israel att dom säger det här utan att ens blinka. Globalisthäxan erkänner indirekt att judarna styr. Jag hoppas deras prosemitiska tjat ska få även vanligt… Läs mer »

Rokviken
Medlem

Häxan erkänner att antisemitism är kulturmarxism och globalism :)

Roda
Medlem

Hon har ju tekniskt sett rätt. Judar ligger bakom både globalism och kulturmarxism. De är också bra att “svärjevänner” pressas att tala öppet om judefrågan.