Soraya Post (FI) i blåsväder efter uttalande om ”den judiska lobbyn”

JUDISK MAKT. Feministiskt initiativs Europaparlamentariker Soraya Post har hamnat i blåsväder sedan hon anklagat den judiska lobbyn för att anse sig ha ”äganderätten till Holocaust”.

Soraya Post, EU-parlamentariker för FI.

Under en föreläsning på ABF-huset i Stockholm på måndagen gjorde den feministiska EU-parlamentarikern Soraya Post ett par uttalanden som har fått både judar och journalister att gå i taket. 

Post, som själv har både romsk och judisk påbrå, har profilerat sig som förkämpe för romers rättigheter. Under föreläsningen pratade hon bland annat om hur hon velat få EU att erkänna att även romer blev utsatta under Holocaust.

Hon uppgav att det ”har varit en väldigt stark lobby mot” att erkänna att även romer drabbades av ”förintelsen”.

— Äganderätten till Holocaust hade den judiska lobbyn. Den judiska lobbyn ville rekrytera mig innan, och jag blev väldigt ofta inbjuden, min pappa var ju jude, sa hon bland annat.

Efter talet blev Post omedelbart anklagad för antisemitism, trots att hon som sagt själv har judiskt påbrå. Kritiker menade att enligt definitionen från International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) är det antisemitism att sprida ”en myt om en judisk maktstruktur som kontrollerar olika samhällsinstitutioner”.

Det är också antisemitiskt att påstå att en judisk lobby anser sig ha ägandeanspråk på Holocaust.

Efter angreppen tydliggjorde Post att hon inte bara pratar om antisemitism utan om alla former av rasism eftersom hon tror på ”alla människors lika värde”.

Den feministiska zigenaren Post har tidigare varit i blåsväder på grund av oklarheter kring sin kiosk som hon låtit en släkting driva. Och i januari avslöjades att Posts dotter Thereza Eriksson döms till två års fängelse för flera fall av grov stöld, bedrägeri samt försök till bedrägeri mot åldringar.

Källa:
Soraya Post (Fi) i antisemitiskt utspel: ”Judiska lobbyn”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
EthnyCaesar-Aureliusnordbo_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Hmm, hur ska man tolka detta. Ärligt ställningstagande mot den judenhet hon själv har påbrå från? Ett misstag grundat i bristande hjärnkapacitet och dåligt omdöme? Ett försök att appelera till alternativmedia för att hon har tappat sin ställning i makteliten? Förr i tiden hade man häpnat att en zigenarjudes uttalanden tagits på allvar överhuvudtaget, men det känns som att dagens svenska samhällsliv är en enda stor fars, dessvärre. Så denna zigenarjude har nog en given plats där i nuläget ändå. En frågan man tvingas ställa sig alltför ofta i dag är: Vad ska följa härnäst i denna dårarnas såpopera? För… Läs mer »

nordbo
Medlem

Hon har helt enkelt kommit på att hon har ett påbrå av den judiska härkomsten som använder hennes egen rättmättiga bedrägliga zigenska sort som är ett ännu ett vapen i att förstöra och skända vilken mark de än trampar på.

Förr i tiden hade hon varit mycket mer återhållsam – idag får de hållas helt fritt i deras fortsatta schizofrena spel.

Caesar-Aurelius
Medlem

Förr i tiden reste zigenare och judar runt i Sverige med häst och vagn och anordnade ”tivolin”. Det är en av anledningarna till att många zigenare och judar har rasblandat med varandra. Dessutom bodde de och umgicks om vintrarna i samma kvarter i t.ex. Stockholm.

Fredrik Reinfeldts förfäder var bland de som ”arbetade” på ett dylikt kringresande zigenarjudiskt tivoli.

Förfader Reinfeldt ägde en ”skjutbana”, dvs. en zigenarvagn med olika mål som tivolibesökarna fick skjuta på för att vinna krimskrams som pris om de lyckades träffa målet.

comment image

Ethny
Medlem

Oftast är också dessa ”spel” redan avgjorda då det är omöjligt att träffa eller vad det är man ska göra. Antingen om hålet är för liten och bollen är för stor eller dylikt.

Sedan chansen att vinna något värdelöst krimskrams som går att köpa i en alternativ affär billigare och förmodligen i ett bättre och fräschare skick än själva spelets kostnad i sig.