Som man sår får man skörda – prinsessa kulturberikad!

Nordfront har tidigare rapporterat om både kungens och prins Daniels svärmeri för mångkulturen under nationaldagen. Nu framkommer det att smycken tillhörande kungens syster stulits av ett ensamkommande flyktingbarn.

”Flyktingbarnet”, som idag är 19 år, kom till Sverige år 2010 och fick Tord Magnuson till ”mentor”. Magnuson är gift med prinsessan Christina, kungens yngsta syster. Paret fattade tycke för den blivande tjuven och betraktade honom som en vän.

I april i år befann sig flyktingen ensam i Tord och Christinas lägenhet. När han blev röksugen gick den unge mannen in i parets sovrum för att leta efter cigaretter. Därinne hittade han istället gömda nycklar som gick till kassaskåpet, som han sedan tog sig in i och stal smycken ifrån. Aftonbladet skriver om stöldgodset:

”­Bytet blev två ringar och manschettknappar i guld samt ett armband av guldtråd som Christina fått i ­gåva av den etiopiske ­kejsaren Haile Selassie vid ett stats­besök 1956.”

Smyckena sålde tjuven sedan till två knarklangare för 9000 kr. Mannen snodde vid ett senare tillfälle ett diadem som han från Riksbron kastade ner i Stockholms ström. Det sammanlagda värdet på allt stöldgods var över 850 000 kr.

 

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om