Solna vill byta namn på ”nazistgata”

JUDISK MAKT. Solna stadsbyggnadsförvaltning vill efter en prosemitisk SVT-nyhet byta namn på en gata.

Efter att det uppmärksammats att den första kvinnliga naturvetenskapliga professorn Astrid Cleve var ”uttalad nazist, vill Solna kommun byta namn på gatan vid Karolinska som bär hennes namn.

Enligt Tobias Hübinette var Cleve dessutom ”förintelseförnekare” ända till sin död 1968.

Det var 2011 som stadsbyggnadsnämnden fastställde de nya gatunamnen inom Hagastaden, men efter rapporteringen föreslår nu nämndens förvaltning ett namnbyte. Gatan som fått hennes namn sträcker sig över både Stockholms stad och Solna.

Astrid Cleve var en föregångsgestalt och expert inom disciplinerna kemi, geologi och botanik.

Det rapporteras inte vilka förslag på nytt gatunamn som finns. Sådana skulle exempelvis kunna inkludera Jerzy Einhorns eller Solomon Schulmans gata.

Källor:
Kommunen vill byta namn på gata uppkallad efter nazist
Ska Karolinska Institutet och Nya Karolinska bibehålla sina gatunamn som är uppkallade efter pro-nazisterna Astrid Cleve och Hans och Ulf von Euler?

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Caesar-AureliusTorkelssonPeter Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Peter
Medlem

Det är inte klokt, att en minoritet uppgående till några promillen av befolkningen skall få bestämma vad den alldeles övervägande majoriteten skall få tycka. Här gäller det ju att uppmärksamma en persons rent vetenskapliga bidrag, som ju ingenting alls har att göra med personens ifråga åsikter, som därför kan lämnas åsido -Oförskämt är vad man milt kan säga om judarnas angrepp på inte bara Astrid Cleve, som förtjänar att hyllas, utan också på det svenska folkets integritet.. Judarna är riktiga petimätrar som kränker inte bara i det stora utan till och med i det allra minsta!

J.N.
Medlem

Bra sammanfattning, den här minoriteten kommer att fortsätta att spotta på oss tills nåt sätter stopp för dem. Vi kanske borde döpa om allt som innehåller namnet Adolf? För att inte provocera ”herrefolket”.

Caesar-Aurelius
Medlem

Om de kan döpa om gator, då kan vi det också!
comment image