Soldater sätts in för att deportera främlingar

USA. Enligt nyhetsbyrån AP ska ett läckt dokument visa att den amerikanska staten planerar att sätta in hundra tusen soldater för att leta reda på och gripa personer som vistas olovligt i landet.

Nyhetsbyrån AP menar att man har tagit del av ett utkast till ett elvasidigt dokument författat av departementet för inrikes säkerhet som visar att man planerar att sätta in uppemot etthundra tusen soldater för att leta reda på och gripa personer som uppehåller sig olovligt i landet.

Vidare menar AP att man i dokumentet förbereder gränskontrollmyndigheten på att anställa ytterligare 5000 personer för att säkerställa att Donald Trumps presidentdekret omsätts i praktiken.

Uppgifterna tillbakavisas av Vita huset och pressekreteraren Sean Spicer försäkrar att dokumentet är helt falskt. AP har publicerat det dokument man kommit över på sin Twitter:Källa:

Dokument: Soldater ska delta i migrantjakt

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om