Socialdemokratisk HBTQ-profil överklagar livstidsdom till HD

BROTT. Socialdemokraten och HBTQ-profilen Jennie Olsson överklagar sin livstidsdom till HD.

Skärmbild Instagram.

Tidigare i år har den socialdemokratiska HBTQ-profilen Jennie Olsson dömts både i tingsrätt och hovrätt för mord på en kollega, som hon mördade för att kunna komma åt sin handikappade kusins pengar.

Dessa pengar behövdes då Olsson på grund av spelmissbruk var kraftigt skuldsatt.

Olsson hade också gjort sig ett namn som aktiv socialdemokrat och var ersättare i barn- och utbildningsnämnden i sin hemkommun, och försökte även lansera sig som en HBTQ-profil.

Socialdemokraten dömdes på grund av bevisning i form av övervakningsbilder från när hon tog ut pengar från en bankomat, och på grund av en historia som framstår som extremt osannolik. I hovrätten blev straffet livstids fängelse.

Nu har dock Jennie Olsson efter att advokatbyte överklagat till Högsta domstolen. Hennes försvarsadvokat Pontus Sundbäck yrkar på att domen ska undanröjas och målet återvisas till hovrätten, i andra hand att HD ska ogilla åtalspunkterna och i tredje hand att straffet ska tidsbestämmas.

I en kortfattad kommentar till Expressen bekräftar Sundbäck att målet är överklagat, även om han inte har några andra kommentarer än detta. Sundbäck har också begärt mer tid för att utveckla sin överklagan på grund av det omfattande materialet i målet.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments