Socialdemokraterna vill förbjuda alla religiösa friskolor – utom de judiska

VALÅR. Socialdemokraterna presenterade idag ett nytt vallöfte där man lovar att förbjuda religiösa friskolor. Dock kommer de judiska friskolorna att få fortsätta sin verksamhet då de har en ”särskild status”.

Under tisdagen presenterade kunskapslyfts- och gymnasieminister Anna Ekström (S) och civilminister Ardalan Shekarabi (S) ett nytt vallöfte. Man lovar att förbjuda de religiösa friskolorna, något som man menar kommer förbättra ”integrationen”.

Förbudet riktas främst mot muslimska friskolor som man menar spär på den ökande segregationen i det svenska samhället. De nuvarande religiösa friskolorna skulle tvingas att omvandlas till vanliga skolor om förbudet klubbas igenom. I nuläget finns dock ingen riksdagsmajoritet för förslaget.

— Vi ser det som en prioriterad fråga, vi måste bryta skolsegregationen och se till att stå upp för värderingar som vi vill ska prägla vårt samhälle. Svensk skola ska styras utav pedagoger och lärare, inte av präster och imamer, säger Ardalan Shekarabi till Aftonbladet.

De judiska friskolorna kommer dock att undantas från förbudet då judarna i Sverige har en ”särskild status”. Man påstår även att de judiska skolorna ”saknas religiös inriktning”.

— Det finns särskilda regler för de minoriteter vi har i Sverige. Den judiska minoriteten skyddas i den lagstiftningen och det innebär att de kommer att kunna behålla sin struktur med särskilda utbildningar, säger Shekarabi.

Källa:
S vill förbjuda religiösa friskolor

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SigfridKarl ASenaste Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Senaste
Medlem

Nu blir väl alla islamkritiker nöjda. Det här är precis det som Europas utpekade frälsare Sebastian Kurz gör och det utan att S är ett ”far right-party”. Vi ser hur den judiska mångkulturalismen, som föddes som ett kritiskt svar på en annan judisk idé, den s.k. Smältdegeln, fungerar som ett verktyg i den dialektiska processen: man skapar oreda och splittring för att sedan rätta till problemen. Dels beskrivs olika kulturer som berikande, detta för att vi ska bli välvilligt inställda till det som är främmande för att judar på så vis ska få sina behov tillgodosedda och därmed kunna bevara… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Så ”förvånande” – sedan tidigare vet vi att svenska lagar inte gäller för judar, i alla fall inte vissa lagar, som tex arvsrätten.

Arvsrätten är en lag som ingen kommer runt. Har man avlat barn inom eller utom äktenskapet så har de alla lika stor arvsrätt, även om man inte ens kände till avkomman, men detta gäller tydligen inte för judar i Sverige. ”Allas lika värde” gäller tydligen inte för vissa, som tydligen är mer värda än andra.

http://www.friatider.se/rasismskandal-nar-oakting-inte-ar-tillrackligt-liberal-for-att-arva-bonnier

Sigfrid
Medlem

Det klart att inte sossarna stoppar judiska friskolor Löfven är ju deras lakej.

Karl-Путин A
Medlem

Intressant i sammanhanget är att SD nu har blivit så socialliberalt att de inte vill stoppa några judiska skolor, vilket ju inte är någon större nyhet, men inte heller några muslimska skolor så länge ”de sköter sig”.

En starkt bidragande orsak till att SD kom in i Riksdagen 2010 var en debattartikel i Aftonbladet där Åkesson pekade ut muslimer och islam som det största hotet mot Europa.

Det är obegripligt att SD fortfarande är tredje största parti i opinionsundersökningar, fast de har förrått det svenska folket in absurdum.