Socialdemokraterna: Invandarbrottslighet ska stoppas med ”kultursatsning”

INRIKES. Genom så kallad kultursatsning ska invandrarbrottsligheten i Nordstan i Göteborg lösas. Detta menar kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson (S).

För att få bukt med invandrarkriminaliten i Nordstan i Göteborg, där så kallade gatubarn och ensamkommande flyktingbarn löper amok, vill kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson (S) införa en ”kultursatsning” där man ska satsa på kulturprojekt som artister och konstnärer. Detta skulle ”väcka liv i området” menar Socialdemokraterna.

— Planen är att gå vidare och se om man kan hitta en scen. Lokala musiker, konstnärer eller annan kulturell verksamhet som faktiskt gör att Nordstan i stället lever upp, säger Ann-Sofie Hermansson.

Enligt polisen är det främst ”ensamkommande ungdomar” och unga män från förortsgäng i Göteborg som ligger bakom problemen i Nordstan.

Källa:
S-lösningen på problemen i Nordstan: Kultursatsning

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om